Τοπικά

Οταν ο Λαζόπουλος έδεσε τα μάτια για να παραστήσει τον τυφλό και προκάλεσε σάλο στη Λάρισα

lazopoulos708_1

Αυτή η φωτογραφία του Λάκη Λαζόπουλου προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Λάρισα και όχι μόνο. Δείτε τι έγραψε στο facebook, ένας πρώην συμμαθητής του ηθοποιού.

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος από την πρόσφατη πρωτοβουλία του Λάκη Λαζόπουλου στην Ελασσόνα για τα ΑμΕΑ, ως αντιστάθμισμα των όσων είχε πει για τον Βόλφγκανγκ Σοϊμπλε, ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις των ατόμων με αναπηρία. Τα βέλη αυτή η φορά ήρθαν από τον δημοσιογράφο Χρήστο Τσαντήλα, συμμαθητή του Λαζόπουλου στο 1ο γυμνάσιο Λάρισας, ο οποίος, με αφορμή την απόπειρα του Λαρισαίου ηθοποιού να μιμηθεί τους τυφλούς, έγραψε στο Facebook:

«Δεν ξέρω ποιανού πρωτοβουλία είναι αυτή η βλακεία αλλά αν τους έβλεπαν οι τυφλοί σίγουρα θα γελούσαν. Διότι μόνο συμπαράσταση και συμπόνοια δεν εκφράζεις έτσι στους αναπήρους αυτούς. Θέλεις να κάνεις κάτι να πιάσει; Κλείσε, για ένα 24ωρο μόνο, τα μάτια ενός υπουργού και πέστου να κάνει εντελώς μόνος τα εξής:

Να ξυριστεί, να φορέσει τις ίδιες κάλτσες, να δέσει και να διαλέξει σωστά τη γραβάτα, να βρει το ανάλογο κοστούμι και το πουκάμισο, να κάνει τον καφέ του, να μπει μόνος στην τουαλέτα, να χτενιστεί και να βγει στην πόρτα να πιαστεί από συνοδό για περπάτημα. Συνήθως και για εργασία…

Αν τα καταφέρει ο υπουργός πεστου ότι πράγματι είναι άξιος που έκοψε τα επιδόματα από τους βαρειά αναπήρους. Όλα τα παραπάνω να τα κάνει 60 χρόνια Λάκη. Και να πεις στην εκπομπή σου ότι το επίδομα ανικανότητας οι Ανάπηροι το χαρίζουν στην κυβέρνηση και τους υπουργούς της.

Χρ. Τσαντηλας πρώην συμμαθητής του 1ου Λάρισας».

Τι έκανε ο Λαζόπουλος στην Ελασσόνα

Ο γνωστός ηθοποιός συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα και είχε ως βασικό θέμα την ευαισθητοποίηση στην αναπηρία.

Τίτλος «Κάνε ένα βήμα…να κάνω εγώ το επόμενο» και η παρουσία του Λάκη Λαζόπουλου ήταν συνεχής σε όλες τις δράσεις.

Πολλές ήταν οι βιωματικές ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», ενώ το ίδιο ενδιαφέρουσα ήταν και η συνέχεια…

Αρχικά υπήρξε προσομοίωση της κινητικής αναπηρίας με αναπηρικά αμαξίδια στους δρόμους της πόλης, με εκπαιδευτές τα Αμεα, και Τennis σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με εκπαιδευτή τον Κωνσταντίνο Βαζούρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με δράση στην τοπική ταβέρνα «στου Θωμά». Εκεί οι συμμετέχοντες βίωσαν την προσομοίωση αισθητηριακής αναπηρίας (Τύφλωση), ενώ έφαγαν φορώντας μάσκα ύπνου. Εκπαιδευτής ήταν η Χριστίνα Σαρρή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το