Τοπικά

Όταν η Τέχνη θεραπεύει, η θεραπεία γίνεται Τέχνη – «Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής» από την ΑΚΟΣ στον Βόλο

Ο Βόλος είναι ο νέος σταθμός της έκθεσης της ΑΚΟΣ, η οποία φέρνει κοντά ογκολογικούς ασθενείς, αποθεραπευμένους από τον καρκίνο και τους θεραπευτές τους, με στόχο να ενισχύσουν την ατμόσφαιρα ασφάλειας και αποδοχής, απαραίτητη προϋπόθεση της επιτυχούς θεραπευτικής διαδικασίας.

Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το ενδιαφέρον του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου Θέτις και της προέδρου του Νένας Ζήση, οδήγησε σε μία κοινωνικά ευαίσθητη πρόταση, η οποία γέννησε την εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής», η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου.
Στο πλαίσιό της θα εκτεθούν έργα ογκολογικών ασθενών, αλλά και αποθεραπευμένων από τον καρκίνο, οι οποίοι εκφράζουν μέσα από σκίτσα τους τα συναισθήματά τους, για το πώς βίωσαν την περιπέτειά τους με τον καρκίνο. Τα έργα τους θα πλαισιώσουν φωτογραφικά έργα γιατρών-ερασιτεχνών φωτογράφων, οι οποίοι μέσα από φωτογραφικές «ιστορίες ψυχής και ρόλους», μιλούν για τη ζωή και την κατά μέτωπο μάχη με τον καρκίνο.

H ΑΚΟΣ είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στη μάχη κατά του καρκίνου και αφετέρου στηρίζει τους αποθεραπευμένους, αλλά και τους ογκολογικούς ασθενείς με σειρά δράσεων.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται και ο στόχος – που είναι η θεραπεία – είναι διακριτά στάδια στις περισσότερες ζωγραφιές.
Την εκδήλωση παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χορταργιάς, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ενώ αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων θα διαβάσουν οι ηθοποιοί-σκηνοθέτες Δημήτρης Δακτυλάς και Μπέττυ Νικολέση.
Πρόγραμμα εκδήλωσης: 10.30-11.00 προσέλευση, Νένα Ζήση, πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου Θέτις, χαιρετισμός, 11.15-13.00 δρ. Δέσποινα Κατσώχη, πρόεδρος της ΑΚΟΣ, ογκολόγος-ακτινοθεραπευτής, «Ιστορίες Ψυχής – Ρόλοι Ζωής», Ελένη Ταρναρά, κλινική ψυχολόγος, «Λόγω Ψυχής» – Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική́ Ψυχοθεραπεία, «Ζωγραφίζοντας τον καρκίνο: ένα σύγχρονο αφηγηματικό εργαλείο», Σοφία Ιωάννου, πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, «Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ», Αγάπη Κουτσοκώστα, εκπαιδευτικός, διευθύντρια 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, «Η δύναμη μέσα μας», Αγγελική Γιοβάνη-Μπέη, γιατρός χειρουργός, «Ο γιατρός και οι ρόλοι της ζωής του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το