Κόσμος

Όταν η Κωνσταντινούπολη μεταμορφώνεται σε ουράνιο τόξο

Ένα κυνήγι θησαυρού ήταν για έναν νεαρό φωτογράφο από την Κωνσταντινούπολη η φωτογράφιση των άγνωστων και των πιο πολύχρωμων γειτονιών της πόλης.

Το αποτέλεσμα αποζημίωσε τον φωτογράφο Yener Torun οποίος περπάτησε στην μαγευτική Κωνσταντινούπολη για να αναδείξει την πιο φωτεινή πλευρά της που έχει ξεφεύγει από το γκρίζο χρώμα που κυριαρχεί στην πόλη.

Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι μόνο τα πανύψηλα τζαμιά, τα περίτεχνα παλάτια, οι παλαιοί δρόμοι οι αγορές και γλάροι πάνω από το Βόσπορο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως η Οθωμανική αυτοκρατορία άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της που δεσπόζουν στην πόλη. Υπάρχει και μια άλλη πλευρά τη πόλης, πιο μοντέρνα, που εντυπωσιάζει με την μαγευτική αρχιτεκτονική της και τα χαρούμενα χρώματα της.

Η πόλη που μοιάζει με ουράνιο τόξο αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό που ανήρτησε ο 32χρονος αρχιτέκτονας- φωτογράφος Yener Τορούν και το μοιράστηκε με τον κόσμο στο Instagram.

«Ο πρωταρχικός μου σκοπός ήταν να απαθανατίσω ένα διαφορετικό και λιγότερο γνωστό κομμάτι της Κωνσταντινούπολης και να ξεφύγω από την μονοδιάστατη και ανατολιστή αντίληψη που έχει ο κόσμος για την πόλη. Αρχισα λοιπόν να ψάχνω για δυνατές γραμμές, ζωντανά χρώματα και γεωμετρικά μοτίβα. Μέσα από τις φωτογραφίες αυτές η πόλη γίνεται πιο πολύ κατανοητή όχι μόνο για μένα αλλά και για τους επισκέπτες» δήλωσε.

Πηγή:iefimerida.grk-708_43

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το