Ροή

Οσμή σκανδάλου στη Μύκονο – Συνελήφθη προϊστάμενος της Πολεοδομίας


Προϊστάμενο τμήματος της Πολεοδομίας Μυκόνου συνέλαβαν χθες οι αστυνομικές αρχές, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση-νόθευση εγγράφου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία έχει οσμή σκανδάλου, ξεκίνησε έπειτα από έλεγχο σε οικόπεδο σε περιοχή-φιλέτο, όπου πραγματοποιούνταν οικοδομικές-χωματουργικές εργασίες χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε παραβιαστεί απόφαση διακοπής κάθε εργασίας που ίσχυε από το καλοκαίρι του 2015 και προχώρησαν στη σύλληψη τριών ανδρών, ιδιοκτήτη και χειριστών μηχανημάτων έργων, ηλικίας 37, 52 και 58 ετών.

Αυτόφωρο
Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Ο προϊστάμενος τμήματος της Πολεοδομίας απέστειλε στους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση ένα έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ότι η αρμόδια υπηρεσία είχε δώσει παράταση στις οικοδομικές εργασίες. Επίσης, στο επίμαχο έγγραφο αναφερόταν ότι ο ίδιος ο προϊστάμενος είχε προχωρήσει και σε αυτοψία στο εν λόγω οικόπεδο. Από την έρευνα προέκυψε πως ούτε αυτοψία είχε πραγματοποιηθεί, ούτε υπήρχε απόφαση για παράταση εργασιών. Το έγγραφο-βεβαίωση ήταν ψευδές-νοθευμένο και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας.

Ακολούθησαν έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού στα γραφεία της υπηρεσίας στο σπίτι του, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν πέντε φάκελοι που αφορούσαν πολεοδομικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η διερευνώμενη. Ομως, η υπόθεση φαίνεται να παίρνει άλλη τροπή λόγω μίας ατζέντας που βρέθηκε στο σπίτι του προϊσταμένου και η οποία περιείχε χειρόγραφες σημειώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα υπήρχαν αρχικά ονομάτων και δίπλα τους χρηματικά ποσά, στοιχεία κ.ά.

Η εισαγγελία
Οι επικεφαλής των ερευνών παρέδωσαν τα πειστήρια στην εισαγγελία, η οποία πλέον διενεργεί προανάκριση για να διακριβωθεί αν οι σημειώσεις αποτελούν κωδικοποιημένο αρχείο που τηρούσε ο προϊστάμενος με αντικείμενο παράνομες πράξεις. Επίσης βρέθηκε και ένα τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων, ενώ στο γραφείο εντοπίστηκε και ο φάκελος της διερευνούμενης πολεοδομικής υπόθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο νησί των ανέμων έχουν υπάρξει πολλά κρούσματα διαφθοράς για πολεοδομικές άδειες και η Εισαγγελία αναμένεται να διερευνήσει πλήρως την εν λόγω υπόθεση. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τέσσερις βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές χρειάζεται ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου της Α’ ΕΠΣΘ…

22 Μαρτίου 2024

Ηλικιωμένος παγίδευσε τους εισπράκτορες σπείρας απατεώνων

Κράτησε την ψυχραιμία του ένας ηλικιωμένος που βρέθηκε στο στόχαστρο σπείρας απατεώνων και κατάφερε να…

22 Μαρτίου 2024

Πέταξε καναπέδες στον δρόμο, οι αστυνομικοί τους επέστρεψαν στον κήπο του και του έβαλαν πρόστιμο €10.000

Viral αλλά για τους λάθος λόγους έγινε στην Ιταλία ένας πολίτης ο οποίος επέλέξε να…

22 Μαρτίου 2024

To «Easter Volos Cup» διοργανώνει η ΠΑΕ Νίκη

Για μία ακόμη χρονιά η ΠΑΕ Νίκη θα διοργανώσει τις ημέρες του Πάσχα τουρνουά ακαδημιών…

22 Μαρτίου 2024

Προστασία των μελισσών από χημικούς ψεκασμούς

Σε συνέχεια του από τις 29 Φεβρουαρίου 2024 Δελτίο Τύπου σχετικά με την προστασία των…

22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στη δράση του ΟΟΣΑ & της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Talent Booster Mechanism»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μεταξύ των δέκα (10) περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιλέχθηκε από…

22 Μαρτίου 2024