Θ Plus

Όσκαρ 2019: Γιατί «κόβονται» 4 βραβεία από τη live μετάδοση της απονομής

Σε μία προσπάθεια της Ακαδημίας να μειωθεί η διάρκεια της τελετής των Όσκαρ 2019, τέσσερις κατηγορίες αναμένεται να «κοπούν» από τη ζωντανή μετάδοση των Όσκαρ. Πρόκειται για τις κατηγορίες Καλύτερης Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ταινίας μικρού μήκους και Μακιγιάζ – Μαλλιών. Μάλιστα, σε τρεις από αυτές τα βραβεία διεκδικεί «Η Ευνοούμενη» (The Favourite) του Γιώργου Λάνθιμου.

Σε επιστολή του προς τα μέλη της Ακαδημίας, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τζον Μπέιλι, ανέφερε ότι τα τέσσερα αυτά βραβεία θα απονεμηθούν στη διάρκεια των διαλειμμάτων για διαφημίσεις και ότι οι απονομή και οι ομιλίες των νικητών θα μεταδοθούν αργότερα. Ο Μπέιλι τόνισε επίσης πως θα υπάρχει και live streaming από τις επίσημες σελίδες της Ακαδημίας, όπου θα μπορεί κάποιος να δει ζωντανά αυτές τις τέσσερις βραβεύσεις.

Στην κατηγορία για το Καλύτερο Μοντάζ, εάν κερδίσει ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος Έλληνας μοντέρ που κατακτά Όσκαρ (με το The Favourite), θα το δούμε στο stream. Επίσης, «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια και στην κατηγορία της καλύτερης φωτογραφίας και μακιγιάζ – μαλλιών που επίσης μένει εκτός ζωντανής μετάδοσης.
Ο Τζον Μπέιλι, συμπλήρωσε πως από τις 17 επαγγελματικές ενώσεις που βρίσκονται εντός της Ακαδημίας, 6 από αυτές προσφέρθηκαν εθελοντικά να βγάλουν τις δικές τους κατηγορίες έξω από το τηλεοπτικό show και ο σκοπός είναι κάθε χρόνο να ανανεώνεται η τετράδα των κατηγοριών που μένουν εκτός.

Η ανακοίνωση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από το χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο.
Ειδικά για τα βραβεία φωτογραφίας και μοντάζ, ο περσινός θριαμβευτής των Όσκαρ Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (για τη «Μορφή του Νερού»), επεσήμανε μέσω Twitter ότι είναι στην καρδιά της τέχνης του κινηματογράφου, ότι είναι το ίδιο το σινεμά.

Δείτε τις υποψηφιότητες των Όσκαρ 2019.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το