Τοπικά

Ορκίστηκαν χθες 214 σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου

 

 

20160719_194945Η ορκωμοσία των 214 αποφοίτων της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος στα Μελισσάτικα.
Φέτος 176 πτυχιούχοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ που αναφέρεται στην παιδαγωγική κατάρτιση των ήδη πτυχιούχων και οι οποίοι ενδιαφέρονται να εισαχθούν στη δημόσια εκπαίδευση. Πρόκειται κυρίως για αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών, ΤΕΙ, αλλά και οικονομικών, νομικών και άλλων που προσπαθούν να αποκτήσουν την παιδαγωγική κατάρτιση, ώστε στη συνέχεια να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως αναπληρωτές και μελλοντικά ως μόνιμοι, εφόσον βέβαια προκηρυχθεί κάποιος σχετικός διαγωνισμός.
Παράλληλα στην ΑΣΠΑΙΤΕ φοίτησαν και 38 άτομα στο πρόγραμμα που αφορά στη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό. Εκεί οι σπουδαστές που είναι επίσης απόφοιτοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού.
Στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας το κεντρικό αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου κατακλύστηκε από κόσμο. Εκτός από 200 και πλέον αποφοίτους υπήρχαν οι συγγενείς τους, αλλά και οι καθηγητές.
Τα μαθήματα φέτος της ΑΣΠΑΙΤΕ πραγματοποιήθηκαν, όπως βέβαια και πέρυσι, στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. Οι ώρες διδασκαλίας ήταν το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα δίδακτρα για ένα έτος που είναι η διάρκεια σπουδών ανέρχονται στα 600 ευρώ.
Πτυχιούχοι από όλη τη Θεσσαλία έρχονταν για οκτώ μήνες σχεδόν κάθε μέρα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να λάβουν το πτυχίο της παιδαγωγικής κατάρτισης.
Άλλωστε η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι η μοναδική στη Θεσσαλία, ενώ κάποιοι έρχονται και από άλλους νομούς.
Ο διευθυντής του παραρτήματος σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου κ. Χρήστος Γκόβαρης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τόνισε πως φέτος 214 σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου ορκίστηκαν είτε λαμβάνοντας την παιδαγωγική κατάρτιση είτε λαμβάνοντας το πτυχίο για τη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα σπουδών, όπου οι σπουδαστές κάνουν μεγάλη προσπάθεια ερχόμενοι καθημερινά από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας για να μπορέσουν να λάβουν την παιδαγωγική κατάρτιση και να αποκτήσουν τη δυνατότητα πρόσληψης στη δημόσια εκπαίδευση είτε ως αναπληρωτές είτε ως μόνιμοι.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη φοίτησή τους στο ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου εμφανίστηκαν σπουδαστές που ορκίστηκαν. Οι κ.κ. Αθανάσιος Δήμου (με πτυχίο πληροφορικής από Ελασσόνα), Σταυρούλα Λιούπη (γεωπόνος από Νέα Αγχίαλο) Ελένη Νάστου (γεωπόνος από Λάρισα), Βασιλική Παπακρίβου (γεωπόνος από Λάρισα), Σωτήρης Λεβέντης (απόφοιτος πληροφορικής από Φάρσαλα), Χρήστος Παπανάτσιος (γεωπόνος από Τρίκαλα) και Καλλιόπη Σερλέτη (απόφοιτος πληροφορικής από Ελασσόνα) υπογράμμισαν πως στο ΕΠΠΑΙΚ καταρτίστηκαν σε πολύ σημαντικά θέματα της παιδαγωγικής και διδακτικής και απέκτησαν άρτια γνώση για να μπορέσουν να διδάξουν στο σχολείο.

20160719_195027

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το