Αθλητισμός

Οριστικό «λουκέτο» στη Φούτμπολ Λιγκ – Ευνοϊκές για τον Ολυμπιακό Βόλου οι δύο προτάσεις για την αναδιάρθρωση

Οριστικό «λουκέτο» μπαίνει για φέτος στη Φούτμπολ Λιγκ. Στη χθεσινή σύσκεψη των εκπροσώπων των 14 ΠΑΕ, παρουσία και του προέδρου του Συνεταιρισμού Λεωνίδα Λεουτσάκου αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα, ενώ προτάθηκαν δύο σχέδια αναδιάρθρωσης που ευνοούν τον Ολυμπιακό Βόλου. «Και τα δύο σχέδια είναι προς όφελος του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», τόνισε στη «Θ» ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων» Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

Σύσκεψη για το μέλλον της φετινής Φούτμπολ Λιγκ πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ. Τον Ολυμπιακό Βόλου εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωτήρης Μαυρονάσιος, που παρουσίασε στους παράγοντες των υπολοίπων ομάδων και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Λεωνίδα Λεουτσάκο τις θέσεις των «ερυθρολεύκων», για το τρέχων πρωτάθλημα και το σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο κ. Μαυρονάσιος επεσήμανε ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Το υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να τηρηθεί για την επιστροφή στις προπονήσεις και τους αγώνες απαιτεί ένα σεβαστό ποσό για κάθε ΠΑΕ, σε μία εποχή που έσοδα δεν υπάρχουν. Επίσης, είναι πολύ δύσκολο για κάθε ομάδα να συγκεντρώσει ξανά τους παίκτες της. Κατόπιν, ανέλυσε το σχέδιο του Ολυμπιακού για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, αυτό που προβλέπει την συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ σε μία Β’ Εθνική 32 ομάδων, με δύο ομίλους των 16.

Για την διακοπή του πρωταθλήματος δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις. Εξάλλου, οι περισσότερες ΠΑΕ έδειχναν απροθυμία για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Όσο για το σχέδιο αναδιάρθρωσης έτυχε θετικής υποδοχής.
Ωστόσο, στο τραπέζι έπεσε και μία πρόταση από Βέροια και Τρίκαλα, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει του χρόνου να παραμείνουν τρεις κατηγορίες που θα έχουν από 16 ομάδες η καθεμία.

Και αυτή η πρόταση είναι ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό διότι θα ανεβούν οκτώ ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ. Αυτό όμως προϋποθέτει να δεχθεί η Σούπερ Λιγκ την αύξηση των ομάδων της, αλλά και να υποβιβαστούν σίγουρα οι Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα, των οποίων η συμμετοχή στη φετινή Σούπερ Λιγκ 2 ήταν τυπική. Είναι γεγονός ότι αυτές οι δύο καταχρεωμένες ΠΑΕ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να συνεχίσουν σε επαγγελματική κατηγορία.

Στο τελικό κείμενο που υπέγραψαν οι ομάδες, τονίζεται η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι θα επικυρωθεί η υπάρχουσα βαθμολογία. Έτσι, Τρίκαλα και Ιωνικός ανεβαίνουν κατηγορία ακόμη και αν δεν γίνει αναδιάρθρωση, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου τερματίζει στην 8η θέση.

Από εκεί και πέρα, προτείνονται προς έγκριση στο σημερινό συμβούλιο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ τα δύο σχέδια αναδιάρθρωσης. Οι προτάσεις αυτές δύσκολα θα γίνουν δεκτές όταν ψηφίζουν οι 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, ενώ οι ψήφοι της Φούτμπολ Λιγκ είναι μόνο τρεις. Ωστόσο, την τελική απόφαση θα πάρει η ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ είναι η εξής: «Μετά την πανδημία του Covid-19, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν. Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Φούτμπολ Λιγκ, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού.
2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:
α) Συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.
β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων».

Τσιμπανάκος: Σχέδια προς όφελος του Ολυμπιακού
Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού Βόλου σχετικά με την εξέλιξη που είχε η χθεσινή σύσκεψη, αλλά και το τελικό κείμενο που υπέγραψαν οι ομάδες με συγκεκριμένες προτάσεις για το σημερινό συμβούλιο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ.

Η πρόταση των «ερυθρολεύκων» για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος έγινε δεκτή, ενώ προτείνεται πλέον επίσημα το σχέδιο αναδιάρθρωσης για Β’ Εθνική δύο ομίλων, στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν ο μπροστάρης. Βέβαια, υπάρχει και το εναλλακτικό σχέδιο που πρότειναν Βέροια και Τρίκαλα για τρεις κατηγορίες των 16 ομάδων η κάθε μία, που επίσης είναι ευνοϊκό για τους «ερυθρόλευκους», αφού σύμφωνα με αυτό ανεβαίνει και η 8η ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ.

Η «Θ» ζήτησε την άποψη του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Ευριπίδη Τσιμπανάκου, ο οποίος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι η βολιώτικη ομάδα θα αγωνίζεται σε παραπάνω κατηγορία τη νέα σεζόν:

«Θεωρώ πως και τα δύο σχέδια που προτείνονται από τη Φούτμπολ Λιγκ είναι προς όφελος του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ως γνωστόν εμείς πρωτοστατήσαμε στο πρώτο σχέδιο, δηλαδή στην ενοποίηση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς υποβιβασμούς ομάδων, ώστε την επόμενη σεζόν να έχουμε μία Β’ Εθνική σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Είναι μία πρόταση που θα τονώσει τη Β’ Εθνική διότι θα φέρει σε αυτήν ομάδες που εκπροσωπούν μεγάλες πόλεις και έχουν πολύ κόσμο. Έτσι, με μεγαλύτερη ευκολία θα προσελκύσουμε τηλεοπτικό πάροχο και χορηγούς. Όμως και το εναλλακτικό σχέδιο της Βέροιας είναι προς μία σωστή κατεύθυνση και παράλληλα μας ευνοεί, αφού και η 8η ομάδα της βαθμολογίας θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ 2».

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να ζητήσει μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο ενόψει της νέας σεζόν: «Η παρούσα διοίκηση έχει αρχίσει τον σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο, όπου πιστεύω ότι θα μας βρει στην παραπάνω κατηγορία.

Έχουμε καταφέρει να υπάρχει νοικοκυροσύνη στην ΠΑΕ, αλλά θα χρειαστούμε περισσότερη στήριξη από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Κάποιοι κάνουν εύκολα κριτική χωρίς ποτέ να έχουν βοηθήσει. Ίσως ξέχασαν πως όταν αναλάβαμε τη διοίκηση η ομάδα βρισκόταν με το ένα… πόδι στο τοπικό. Συμμαζέψαμε τα ασυμμάζευτα και την οδηγήσαμε ξανά στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θέλουμε από τους φιλάθλους μας δείξουν έμπρακτα τη μεγάλη δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός Βόλου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το