Τοπικά

Ορίστηκε ο πρώτος διευθυντής του ΕΠΑΛ Αργαλαστής

Διευθυντής του ΕΠΑΛ Αργαλαστής το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος, ορίστηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο καθηγητής κ. Βαγγέλης Παρασκευάς ο οποίος διαθέτει μια πλούσια εμπειρία στην επαγγελματική εκπαίδευση.
Η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ πραγματοποιήθηκε χθες και ο κ. Παρασκευάς με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση της εκπαίδευσης μέσω προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή στο ΕΠΑΛ που από Σεπτέμβριο θα λειτουργεί στο Νότιο Πήλιο.

Σήμερα ο κ. Παρασκευάς αναμένεται να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα στέγασης του νέου σχολείου.
Επομένως οι εξελίξεις για τη στελέχωση του σχολείου με ανθρώπινο δυναμικό είναι συνεχείς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ενδιαφέρον από μαθητές για να εγγραφούν στο ΕΠΑΛ.
«Το σχολείο έχει διάρκεια ζωής ελάχιστων ημερών και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για τη στέγαση, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος πώς μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας. Όλα αυτά τα θέματα θα τα συζητήσουμε με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου και τους άλλους αρμόδιους παράγοντες» τόνισε ο κ. Παρασκευάς και συμπλήρωσε πως «είναι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία του Νοτίου Πηλίου ότι θα λειτουργεί το ΕΠΑΛ με δύο πολύ σπουδαίους τομείς, γεωπονίας και ναυτικών σπουδών, οι οποίοι θα δώσουν διεξόδους τόσο στους μαθητές όσο και στους ενήλικες. Για παράδειγμα μέσα από τον ναυτικό τομέα οι απόφοιτοι μπορούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού».

Ο ίδιος υπογράμμισε την πίστη του για τις πλούσιες δυνατότητες τις οποίες μπορεί να προσφέρει η επαγγελματική εκπαίδευση συμπληρώνοντας πως από τα 25 χρόνια υπηρεσίας του στη δημόσια εκπαίδευση τα 22 είναι στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το