Τοπικά

Ορίστηκαν οι λυκειακές επιτροπές των εξεταστικών κέντρων – Στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου θα στεγάζεται το βαθμολογικό κέντρο

Οι λυκειακές επιτροπές των εξεταστικών κέντρων στη Μαγνησία ορίστηκαν χθες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στους υπευθύνους του συστήματος VPI για την ομαλότερη διεξαγωγή της όλης διαδικασίας και την πρόληψη ενδεχόμενων προβλημάτων.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς αυτή την περίοδο για την καλύτερη οργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίες ξεκινούν σε 20 ημέρες.

Χθες ορίστηκαν οι λυκειακές επιτροπές των εξεταστικών κέντρων οι οποίες ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος του σχολείου. Βέβαια οι περισσότερες λυκειακές επιτροπές είναι επταμελείς.

Συνολικά τα μέλη των λυκειακών επιτροπών αγγίζουν τα 150 άτομα, ενώ με το βοηθητικό προσωπικό, όπως καθαρίστριες αγγίζουν τα 200 και τα αναπληρωματικά μέλη των επιτροπών φτάνουν τα 400.

Οι μέσες αποδοχές των μελών των λυκειακών επιτροπών για την περίοδο των εξετάσεων αγγίζουν τα 200 ευρώ. Μάλιστα τα χρήματα που λαμβάνουν ήταν και ένα κίνητρο, ώστε πολλοί καθηγητές να θέλουν να οριστούν μέλη των λυκειακών επιτροπών και να έχουν ένα μικρό οικονομικό όφελος, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζεται η ευθύνη των θέσεων αυτών.

Γι’ αυτό το λόγο φέτος η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έβαλε κάποιους όρους στην επιλογή των μελών, ώστε να μην είναι κάθε χρόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης «παλιότερα μέχρι και σε βουλευτικά γραφεία απευθύνονταν καθηγητές για να τοποθετηθούν σε λυκειακές επιτροπές».

Το βαθμολογικό κέντρο θα λειτουργήσει στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου, ενώ στο ίδιο συγκρότημα θα στεγάζεται και το κέντρο εξετάσεων για τα παιδιά που εξετάζονται προφορικά και τα οποία συνήθως κάθε χρόνο ανέρχονται στα 20.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως για πρώτη φορά πανελλαδικά σήμερα θα διεξαχθεί η ενημερωτική συνάντηση για το χειρισμό του VPI, προκειμένου να γίνεται ομαλά η μεταφορά των θεμάτων και των εγκυκλίων από το υπουργείο Παιδείας στο κάθε εξεταστικό κέντρο. Γι’ αυτό και έχουν κληθεί οι διευθυντές των εξεταστικών κέντρων μαζί με τα δύο μέλη που χειρίζονται το πληροφοριακό σύστημα.

Οι επιτηρητές για το κάθε εξεταστικό κέντρο θα οριστούν στα τέλη του μηνός.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το