Τοπικά

Ορεινή ποδηλασία στη Γορίτσα

Με επιτυχία έπεσε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η αυλαία του 1st GORITSA XCUP 2016, μιας σειράς πέντε αγώνων ορεινής ποδηλασίας, στο πλαίσιο της προκήρυξης του αντίστοιχου κυπέλλου, που ξεκίνησε από την παρέα της MTB4FUN VOLOS από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το σύνολο των συναντήσεων αυτών πέτυχε και τους δύο αρχικούς της στόχους. Αφενός την πραγματοποίηση του ονείρου του «ηθικού αυτουργού» και συμπολίτη μας Αντώνη Βλάχου και αφετέρου την προβολή του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας στο Βόλο, την εξοικείωση με τη χρήση του ποδηλάτου στη φύση, αλλά κυρίως ένα κάλεσμα προς τα νέα παιδιά, των οποίων η παρουσία μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον.


Θετικό μήνυμα έδωσαν οι 60 διαφορετικές συμμετοχές, με 117 εκκινήσεις, από τις οποίες οι 23 ανήκαν στην κατηγορία κάτω των 18 ετών. Τα νέα αστέρια συγκέντρωσαν, όχι μόνο τα βλέμματα όλων, με την προσπάθεια και την αγωνιστικότητά τους, αλλά και τους περισσότερους βαθμούς. Έτσι, κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Γιώργος Σαρρής με 880 βαθμούς, ακολουθούμενος από τους Θ. Χατζομάρ (690β.) και τον Π. Φόβο (530 β.).
Σημαντική, αλλά και ουσιαστική, ήταν η παρουσία των επαγγελματιών της πόλης ARABATZIS BIKES, AGIS BIKES, Dr BIKE, FARMNET, GATSOULIS BIKES και ROCKIN BIKES, με τις πολύτιμες συμβουλές τους και τη βοήθειά τους στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι αθλητές, όπως οι Θ. Δημόπουλος, Χ. Τσιαντός, Α. Μπαλδιμτσής, και όχι μόνο (Μ. Παπασάββας και Μ. Σαρακηνός) δίνοντας περισσότερη ένταση και παλμό. Την ασφάλεια του αγώνα ενίσχυσε με την παρουσία της η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωση του Ν. Μαγνησίας.
Όλα τα παραπάνω δεν θα συνέβαιναν χωρίς τον άμεσο εναγκαλισμό της ιδέας και την υποστήριξη της ιδέας στο πλαίσιο της επισκεψιμότητας και δραστηριοτήτων στους αρχαιολογικούς χώρους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βόλου. Και φυσικά, χωρίς τον σχεδιασμό, την επιμέλεια, το μεράκι και τη γραμματειακή υποστήριξη δύο επιπλέον μελών της ομάδας, του Σπύρου Μορφόπουλου και του Σαράντη Αραμπατζή, το κατάστημα του οποίου κάλυψε υλικοτεχνικά τις πολλές και άμεσες απαιτήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το