Τοπικά

Οριακά γίνονται οι μεταγγίσεις – Έκκληση για αίμα από τους πάσχοντες στο Νοσοκομείο Bόλου

Οριακή είναι η επάρκεια αίματος στο Νοσοκομείο Βόλου για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία αυτή την περίοδο λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων και των ιώσεων που περιόρισαν τις δυνατότητες διάθεσης αίματος από εθελοντές.

Στη χθεσινή κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία έγινε έκκληση προς το κοινό της πόλης για να συνδράμουν προσφέροντας το πολύτιμο αγαθό που λέγεται αίμα.

Στο Νοσοκομείο Βόλου εξυπηρετούνται 80 πάσχοντες που ανά δεκαπέντε μέρες μεταβαίνουν εκεί για να μεταγγιστούν και οι οποίοι χρειάζονται περίπου 300 φιάλες αίματος τον μήνα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία κ. Δέσποινα Λουκάκη ανέφερε πως «το πρόβλημα της έλλειψης αίματος αυτή την περίοδο δεν είναι μόνο τοπικό, αλλά πανελλήνιο. Και έχει προκύψει για δύο λόγους. Πρώτον, προηγήθηκαν οι μέρες των χριστουγεννιάτικων εορτών, όπου συνήθως η εθελοντική αιμοδοσία περιορίζεται, και δεύτερον, στις ιώσεις της τρέχουσας περιόδου που αναγκάζουν πολλούς εθελοντές να μην μπορούν να προσφέρουν αίμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλά αποθέματα αίματος και να μεταγγιζόμαστε οριακά. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο να αναβάλλονται μεταγγίσεις, αλλά έχει τύχει εκεί που πρέπει να παίρνουμε δύο φιάλες, να λαμβάνουμε μία φιάλη. Βέβαια ο διευθυντής της Μονάδας Αιμοδοσίας κάνει έναν πολύ καλό καταμερισμό των μονάδων αίματος και ευτυχώς δεν έχουμε αναβολή μεταγγίσεων».

Η ίδια έκανε έκκληση στους πολίτες λέγοντας «τους καλούμε να προσέλθουν και να μας προσφέρουν ελπίδα αιμοδοτώντας. Για τους ίδιους δεν κοστίζει κάτι, παρά δέκα λεπτά από τον χρόνο τους. Σε εμάς όμως προσφέρουν ζωή και ελπίδα για την ίδια τη ζωή».

Οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες λόγω των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και των προγραμματισμένων χειρουργείων που συνήθως μετά τις γιορτές είναι περισσότερα.

Στην χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών και κοινωνικών φορέων, γιατροί, πρόεδρος εθελοντικών συλλόγων και πολλά μέλη του συλλόγου.

«Όλοι μας πρέπει να συσπειρωθούμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα» κατέληξε η κ. Λουκάκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το