Ελλάδα

Οργισμένη ανακοίνωση ΝΔ για τα fake news περί δεμένης χελώνας

Tην έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν τα fake news τα οποία από το πρωί κατέκλυσαν το διαδίκτυο, με μια πανέμορφη χελώνα καρέτα-καρέτα στο Καστελόριζο, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευσε σήμερα στα πλαίσια της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα.
Στην καθιερωμένη βόλτα στο λιμάνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε μέσα στο νερό μια χελώνα καρέτα-καρέτα για την οποία ρώτησε μάλιστα και τους παριστάμενους.

Από τα πλάνα φαίνεται πως η χελώνα να είχε κάτι σαν σκοινί στο πτερύγιο της, γεγονός που προκάλεσε «πόλεμο» για το ποιος έδεσε την καρέτα-καρέτα για να την δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ με την Νέα Δημοκρατία μάλιστα να βγάζει σκληρή ανακοίνωση για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Όπως ακούγεται στο παρακάτω βίντεο η Μαρέβα Μητσοτάκη λέει χαρακτηριστικά βλέποντας την χελώνα να δυσκολεύεται «έχει μπλεχτεί, έχει μπλεχτεί» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την καθησυχάζει λέγοντας «όχι όχι, ξέρει, ξέρει, ξέρει».
Αμέσως μετά από λίγα δευτερόλεπτα φαίνεται και στο συγκεκριμένο βίντεο πως η χελώνα καταφέρνει να απομακρυνθεί.

https://youtu.be/FpHbUhqV6ys

Από την μεριά του και το Λιμενικό Μεγίστης-Καστελόριζου έχει απαντήσει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξε δεμένη χελώνα στο λιμάνι.

Για fake news που διαδίδει ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η ΝΔ
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τα υπόγεια του Μαξίμου αφού επανέφεραν το παραμύθι της επταήμερης εργασίας, διέδωσαν μια ακόμη πιο εξωφρενική ιστορία. Ότι δήθεν οι κάτοικοι του Καστελόριζου έδεσαν μια θαλάσσια χελώνα για να τη δει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αυτή είχε απλά μπλεχτεί για λίγο στο σχοινί μιας βάρκας. Την εξωφρενική αυτή είδηση αναπαρήγαγαν μάλιστα αμέσως όλα τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ sites. Γεγονός που αποδεικνύει και τον μηχανισμό προπαγάνδας και fake news που έχει στήσει η απερχόμενη κυβέρνηση.
Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το