Ελλάδα

Οργή της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη απέναντι στη Συρεγγέλα: «Ανάλγητο κράτος που δεν ενδιαφέρεται»

Οι γονείς της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης Τοπαλούδης και Κούλα Αρμουτίδου, βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου, στον αέρα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού.

Σκοπός της εμφάνισής τους στην εκπομπή, που καταπιάνεται συχνά με κοινωνικής και πολιτικής φύσης θέματα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συνέντευξη της παρουσιάστριας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν η σύσταση του ταμείου αλληλοβοηθείας που ζητούν, με στόχο τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων γυναικοκτονιών, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στους δικαστικούς αγώνες.

Στην εκπομπή παρενέβη και η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία, όπως τόνισε, έχει έρθει σε επικοινωνία με τους γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας. Τα όσα είχε να πει, όμως, για το θέμα, εξόργισαν την Κούλα Αρμουτίδου, η οποία αποχώρησε εκνευρισμένη.

Η κ. Αρμουτίδου έκανε λόγο για «ανάλγητο κράτος» που «δεν πονάει, δεν ενδιαφέρεται» και δεν είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων. Αναφερόμενη στο αίτημά τους, σημείωσε πως «καλό είναι, με αφορμή την δολοφονία του παιδιού μου να βάλουμε ένα λιθαράκι και να φτιάξουμε κάτι καλό». Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Τοπαλούδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «εμείς έχουμε την οικονομική δυσχέρεια μιας και πριν από μερικούς μήνες τελείωσε το Εφετείο και τώρα είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε παράσταση δικηγόρων και στον Άρειο Πάγο. Όμως εμείς, ως γονείς της Ελένης, θα είμαστε εκεί παρόντες», ενώ τόνισε ότι, στην ίδια θέση βρίσκονται και άλλες οικογένειες. «Αναρωτήθηκε κανείς με τι χρήματα θα καλύψουν αυτές τις δικαστικές δαπάνες;», σημείωσε.

«Δεν ζητάω, θέλω εσείς σαν Πολιτεία να δώσετε μια λύση»
Στην απάντησή της, η Μαρία Συρεγγέλα, ανέφερε ότι μιλάμε πλέον για αληθινή νομική στήριξη, που δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια. Θα το περάσουμε άμεσα… Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει άμεσα λύση», προκαλώντας την οργή της κ. Αρμουτίδου που ξέσπασε. «Για τις 13 του μηνός που έχουμε τον Άρειο Πάγο, τι θα γίνει; Τίποτε; Θα αναμένουμε; Θα δοθεί μια λύση; Εγώ περιμένω. Δεν θέλω να επαιτήσω, θέλω να μου δώσετε την χαμένη μου αξιοπρέπεια… Δεν ζητάω, θέλω εσείς σαν Πολιτεία να δώσετε μια λύση. Να μου πείτε, οκ έχει γίνει», είπε.

«Μόλις υπάρξει εξέλιξη, η οποία όμως να ισχύσει, εγώ δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι το οποίο δεν θα ισχύσει την επόμενη μέρα…», ήταν η απάντηση της υφυπουργού εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, προκαλώντας την αποχώρηση της κ. Αρμουτίδου, που απάντησε, «Εντάξει, ευχαριστούμε πολύ. Δεν ακούω τίποτα, μας δουλεύουν ρε… Και θα γίνει, θα γίνει, θα γίνει και άντε από ‘δω».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το