Ελλάδα

Οργή Γεραπετρίτη κατά Πολάκη: «Είναι ντροπή – Ψευδείς οι καταγγελίες για επιλογή διασωληνώσεων»

Σε ένα νέο καβγά με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη εξελίχθηκε η συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο την επιλογή προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής.
Αυτή τη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον κατήγγειλε πως ζήτησε από την επιτροπή να ορίσει σειρά προτεραιότητας για τους ασθενείς covid που θα διασωληνωθούν σε ΜΕΘ.
Στις αιχμές του βουλευτή ο υπουργός απάντησε, έκανε λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφήνοντας και αιχμές για τον ρόλο της ηθικής στην πολιτική αντιπαράθεση.

Ο έντονος διάλογος Γεραπετρίτη-Πολάκη

Π. Πολάκης: Έμαθα, ότι είχατε ζητήσει πρόσφατα από την Επιτροπή Βιοηθικής και μετά από την ατυχέστατη δήλωσή σας περί των 5.000 ΜΕΘ ότι «θα είχαμε και παραπάνω νεκρούς» -και μιλώ πολύ συγκεκριμένα και πολύ επιστημονικά και θα το δείτε και στην πορεία –  να πάρουν θέση για τη διαλογή των ασθενών με Covid που θα διασωληνώνονταν. Είχατε ζητήσει κάτι τέτοιο;
Γ. Γεραπετρίτης: Δεν ισχύει αυτό.Όχι.
Π. Πολάκης:  Εμένα με ενημέρωσαν ότι υπάρχει στα πρακτικά της Επιτροπής τέτοια δική σας πρόταση.
Γ. Γεραπετρίτης: Για μία ακόμα φορά παραπληροφορείτε, κύριε Πολάκη.
Π. Πολάκης: Λοιπόν, εγώ σας λέω την πληροφόρηση που έχω και είναι επίσημη.
Γ. Γεραπετρίτης: Καλό είναι να την διασταυρώνουμε την πληροφόρηση. Έχετε κάποιο έγγραφο να καταθέσετε;
Π. Πολάκης:  Από ό,τι μου είπαν είναι στα πρακτικά της Επιτροπής.
Γ. Γεραπετρίτης: «Από ό,τι μου είπαν», κύριε Πολάκη; Παρακαλώ να καταθέσετε έγγραφο.
Π. Πολάκης:  Ναι, «από ό,τι μου είπαν». Να το διαψεύσετε, λοιπόν, εσείς, κύριε Γεραπετρίτη, γιατί εμένα μου είπε μέλος της Επιτροπής ότι τους ζητήσατε να σας κάνουν εισήγηση για τη διαλογή των ασθενών με Covid -19  που θα διασωληνώνονταν, μετά την ατυχή σας δήλωση και σας απάντησαν ότι αυτό είναι δουλειά, όπως ορθώς έπραξαν, των εντατικολόγων, που είναι στις ΜΕΘ και των γιατρών που είναι υπεύθυνοι στις κλινικές Covid-19  και δεν μπορεί να βγάλει ούτε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας οδηγίες, αλλά μόνο συμβουλές. (σ.σ. ζήτησε επίσης την άποψη της υποψήφιας Προέδρου της Επιτροπής για το θέμα)

Γ. Γεραπετρίτης: Είναι ντροπή, κύριε Πολάκη, το διέψευσα και το επαναλαμβάνετε.
Π. Πολάκης: Επιμένετε, ο κ. Ανδρέας Καραμπίνης, εντατικολόγος, μέλος της προηγούμενης Επιτροπής Βιοηθικής. Μην μου κάνετε τον ανήξερο εμένα. Εγώ δεν μιλώ, αν δεν ξέρω, κύριε Γεραπετρίτη.
Γ. Γεραπετρίτης: Ο κύριος Πολάκης προσήλθε για μία ακόμη φορά με την εργαλειοθήκη ψευδών ειδήσεων, τις οποίες κομίζει, ίσως στην περίπτωση αυτή υπερέβαλε λίγο κατέγραψε ότι υπάρχει στα πρακτικά της Επιτροπής καταγεγραμμένη πρόταση εκ μέρους μου για την διεξαγωγή έρευνας και γνώμης για το ζήτημα αυτό, πράγματα τα οποία είναι απολύτως ανυπόστατα. Είναι πραγματικά πάρα πολύ λυπηρή αυτή η εικόνα και προφανώς, δεν κάθισε εδώ ο κύριος Πολάκης να ακούσει τον αντίλογο διότι είναι του ψεύδους λόγου αλλά όχι του ορθού αντιλόγου. Ίσως, θα έπρεπε αντί για Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής κάποια στιγμή να εισάγουμε στη Βουλή και μία Επιτροπή απλής ηθικής εν τέλει. Είναι πραγματικά λυπηρό διότι πάνω απ’ όλα αποθαρρύνει ανθρώπους σαν την κυρία Βαγενά, για να προσέλθουν να βοηθήσουν την πατρίδα. Λυπάμαι πολύ.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το