Κόσμος

Οργή Αυστραλών: Καιγόταν κόσμος και αυτοί έριχναν πυροτεχνήματα για το 2020

Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας εορτάστηκε και φέτος η έλευση του καινούργιου χρόνου, με πλήθος κόσμου να συρρέει στο λιμάνι για να παρακολουθήσει την περίφημη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο καπνός από τις φονικές δασικές πυρκαγιές στις γειτονικές παραθαλάσσιες πόλεις είχε κοκκινίσει τον ουρανό.
Ενώ, λοιπόν, σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας χιλιάδες άνθρωποι ήταν εγκλωβισμένοι εξαιτίας φονικών πυρκαγιών, και παρά τις εκκλήσεις από μερίδα πολιτών να ματαιωθεί η εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις πυρόπληκτες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία, της οποίας το Σίδνεϊ είναι πρωτεύουσα, η προγραμματισμένη εκδήλωση διεξήχθη κανονικά.

«Απόψε αναμένουμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στο λιμάνι και ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σίδνεϊ, που είναι η μεγαλύτερη δημόσια εκδήλωση της Αυστραλίας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της πόλης του Σίδνεϊ Κλόβερ Μουρ.
Απαντώντας στα αιτήματα να ματαιωθεί η εκδήλωση και η χρηματοδότηση αντ’ αυτής να δοθεί στις πυρόπληκτες περιοχές, ο Μουρ είπε ότι ο σχεδιασμός για την εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα ξεκίνησε πριν από 15 μήνες και το μεγαλύτερο τμήμα του προϋπολογισμού είχε ήδη διατεθεί. Επίσης, η εκδήλωση ήταν μια ενίσχυση της οικονομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Πολλοί από εμάς έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα για αυτή τη βραδιά αλλά το σημαντικό είναι να εισπράξουμε από αυτό ότι είμαστε μια ανθεκτική πολιτεία» τόνισε στους δημοσιογράφους η Γκλάντις Μπερετζικλιάν, η πολιτειακή πρωθυπουργός. «Είναι δυνατόν το Σίδνεϊ να έχει απόψε πυροτεχνήματα όταν φλέγεται η μισή χώρα;» έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το