Πολιτισμός

Ορφέας Περίδης, Ορχήστρα «Ρυθμός» και Χορωδία Πανεπιστημίου στον Βόλο

Η Ορχήστρα «Ρυθμός» σε συνεργασία με τη Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει την επιτυχημένη της συναυλιακή πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό συμπράττοντας αυτή τη φορά με τον κορυφαίο μελωδό της γενιάς του Ορφέα Περίδη και τους εξαιρετικούς ερμηνευτές Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη και Θάνο Ματζίλη.
Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 21.30, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την επαναλειτουργία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αγχιάλου Μαγνησίας.
Προπώληση εισιτηρίων: Ζαχαροπλαστείο Πανελλήνιο, Δημητριάδος 122, Μουσικός Οίκος Κεχαΐδης, 28ης Οκτωβρίου 118, κατάστημα παιδικών ενδυμάτων Μαγαλιού, Αντωνοπούλου 45.

Ο Ορφέας Περίδης συνεργαζόμενος για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της παράστασης «Αλλάζω τους ρυθμούς τους ήχους», με την καταξιωμένη ορχήστρα «Ρυθμός», που διευθύνει ο προικισμένος μαέστρος Νίκος Χιώτογλου και την πολυμελή πανεπιστημιακή χορωδία, έχει τη δυνατότητα και τα υλικά να συνθέσει ένα πρωτότυπο μουσικό αφήγημα.
Μεγάλες επιτυχίες του που σφράγισαν την παρουσία του στη μουσική σκηνή των τριών τελευταίων δεκαετιών θα ακουστούν με νέο απρόβλεπτο τρόπο «πειραγμένα» ευφάνταστα από τον ίδιο τον δημιουργό τους. Σε συνδυασμό με τα αγαπημένα τραγούδια της χαρισματικής Μελίνας Κανά, της χαρισματικής Λιζέτας Καλημέρη και του νέου γνήσια λαϊκού ερμηνευτή Θάνου Ματζίλη, αλλά και τη συνύπαρξη των καλλιτεχνών επί σκηνής θα διαμορφώσουν ένα στιβαρό πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει και θα σεβαστεί τους ακροατές του.
Η Ορχήστρα «Ρυθμός» δημιουργήθηκε το 2012 στην πόλη του Βόλου από τον μαέστρο Νίκο Χιώτογλου και μια παρέα μουσικών και σε συνεργασία με τη Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τους: Κώστα Μακεδόνα, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Διονύση Σαββόπουλο, Γλυκερία, Έλλη Πασπαλά, τον Ανδρέα Κατσιγιάννη κ.ά.
Αποτελείται από 15 μουσικούς ποικίλων οργάνων (μπουζούκια, πιάνο, πλήκτρα, κιθάρες, καβάλ, κανονάκι, κρουστά, μπάσο, βιολί, ντράμς, ακορντεόν, φλάουτο).

Η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε το 2015 στον Βόλο όπου βρίσκεται και η έδρα της. Στις δράσεις της εντάσσει όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου του Βόλου, της Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λαμίας. Το 2015 ξεκινά τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες. Έως και σήμερα συμμετείχε σε 33 σημαντικές εκδηλώσεις, τις περισσότερες σε συνεργασία με την ορχήστρα «Ρυθμός».
Η παράσταση με τίτλο «Αλλάζω τους ρυθμούς τους ήχους» είναι μια ρηξικέλευθη μουσική πρόταση που ανατρέπει την παγιωμένη βαρετή αντίληψη των θερινών συναυλιών, οι οποίες ως επί το πλείστον απλά αλλάζουν τη χειμερινή τους στολή και περιοδεύουν νωθρές ανά την επικράτεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το