Κόσμος

Ορέστης: Τα επτά ταυτοποιημένα θύματα και οι κυνικές καταθέσεις του serial killer

Με την εύρεση της σορού και της 6χρονης Σιέρα, τα ταυτοποιημένα θύματα του 35χρονου serial killer με το ψευδώνυμο «Ορέστης» ανέρχονται πλέον σε επτά. Το άψυχο κορμί του παιδιού εντοπίστηκε στη λίμνη Μεμί του Ξιλιάτου στην Κύπρο. Την είδηση για τον εντοπισμό της 6χρονης επιβεβαίωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας. Η μικρή είχε εξαφανιστεί μαζί με τη μητέρα της, Μαίρη Ρόουζ, τον Μάιο του 2018. Ο Νίκος Μεταξάς παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε τόσο τη μητέρα όσο και την κόρη, υποδεικνύοντας τα σημεία που έριξε τις σορούς.

Τα υπόλοιπα έξι θύματα του Κύπριου serial killer είναι τα εξής:

  • Μαίρη Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
  • Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτειο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
  • Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.
  • Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
  • Έλενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.
  • Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε το πρωί, μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.

Σοκάρει τόσο με τη δράση όσο και με την κυνικότητά του
Δεν είναι μόνο οι δολοφονίες που έχει διαπράξει ο 35χρονος και οι οποίες έχουν συγκλονίσει την κυπριακή και διεθνή κοινή γνώμη, αλλά και ο κυνικός τρόπος με τον οποίο τις αντιμετωπίζει στις καταθέσεις του στις Αρχές.  Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν τον περασμένο Μάιο οι αστυνομικοί επέμεναν να τον ρωτούν αν υπάρχουν επιπλέον θύματα πέρα από τα επτά που έχει ομολογήσει, ο «Ορέστης» απάντησε, αφήνοντας έκπληκτους τους άντρες των Αρχών: «Τι 7 φορές ισόβια, τι 17 – Δεν έκανα άλλους φόνους. Κατάφερα να το ελέγξω».
Επιπλέον, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές μιλώντας για τη Μαίρη Ρόουζ: «Όταν την έπνιγα, ένιωθα ωραία». Μάλιστα, επειδή ένιωσε ωραία, όπως είπε, αποφάσισε να το ξανακάνει και επιδίωξε γνωριμία με την Αριάν Παλάνας. Είπε, δε, στους ανακριτές ότι του «άρεσαν οι Φιλιππινέζες».

Σύμφωνα με τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του serial killer, υπάρχει καταγγελία σε βάρος του 35χρονου για βιασμό 19χρονης.  Όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάηλος, στις 30 Απριλίου 2019, αλλοδαπή κατήγγειλε πως το 2017 -και συγκεκριμένα στις 30/9/17- όταν εκείνη ήταν 19 ετών, ο 35χρονος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ανακριτής ενώπιον του Δικαστηρίου, «οι καταγγελίες έρχονται βροχή».

Σύμφωνα με τον ανακριτή, ο κατηγορούμενος ίλαρχος συνομιλούσε μαζί της για να τη φωτογραφίσει ως μοντέλο και μάλιστα κατέγραφε τον βιασμό, που έγινε σε αυτοκίνητο, με το κινητό του τηλέφωνο. Η 19χρονη εκμυστηρεύτηκε μέσω social media στη σύζυγό του 35χρονου τον βιασμό. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα αλλά δεν παραδέχεται τον βιασμό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το