Ελλάδα

Ορεστιάδα: Η απίστευτη… ιστορία που σκαρφίστηκε για να εξαπατήσει το θύμα του

Συγκινήθηκε από το δράμα που υποτίθεται ότι βίωνε ένας άγνωστός της άνδρας με τον οποίο συνομιλούσε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας μια γυναίκα από την Ορεστιάδα και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, όταν της είπε ότι είναι Ελληνοαμερικανός λοχίας που βρίσκεται με τη μονάδα του στρατού των ΗΠΑ στην Κένυα.

Ο συνομιλητής της ισχυρίστηκε ότι πρόκειται να συμμετάσχει σε μία επικίνδυνη αποστολή κι ότι ο μόνος τρόπος να μην πάρει μέρος είναι να παραιτηθεί από το στρατό. Όμως, για να γίνει αυτό, χρειαζόταν ποσό ύψους 3.000 ευρώ, τα οποία η Ελληνίδα πείστηκε να του στείλει. Όμως, ο “Ελληνοαμερικάνος” αντιλήφθηκε πως είχε να κάνει με ένα ευκολόπιστο θύμα και της ζήτησε κι άλλα χρήματα, δήθεν για να βγάλει εισιτήρια από την Αφρική και να έρθει στην Ελλάδα να την συναντήσει!

Σε επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, μάλιστα, της έδωσε να συνομιλήσει -πάντα μέσω της εφαρμογής- με έναν Αμερικανό… στρατηγό! Η γυναίκα του έστειλε άλλα 11.000 ευρώ, αλλά από τότε ο άγνωστος διέκοψε κάθε επαφή μαζί της, με αποτέλεσμα να αντιληφθεί ότι την είχε εξαπατήσει. Έτσι, υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Ορεστιάδας και, σύμφωνα με το thrakinea.gr, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που κατατέθηκαν τα χρήματα βρίσκονται στην Αφρική, πράγμα που σημαίνει ότι δύσκολα θα βρεθεί η άκρη του νήματος λόγω του δαιδαλώδους εθνικού τραπεζικού συστήματος.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το