Τοπικά

Ώρες αγωνίας πέρασε στα χέρια ληστών 82χρονη στον Βόλο – Τι είπε στην αστυνομία

Ακόμη ένας 24χρονος Ρομ πέρασε χθες το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή Βόλου και απολογήθηκε για τη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης τα ξημερώματα της 5ης Οκτωβρίου του 2020.
Ο 24χρονος κατηγορείται πως μαζί με άλλους τρεις Ρομά είχαν ληστέψει την 82χρονη, αρπάζοντας από την οικία της κοσμήματα, τα οποία το πρωί της ίδιας ημέρας πούλησαν σε ενεχυροδανειστήριο του Βόλου. Τον 24χρονο φέρεται να είχε κατονομάσει ο δεύτερος από τους τέσσερις κατηγορούμενους που έχει ταυτοποιηθεί, ενώ οι υπόλοιποι δύο αναζητούνται από την Αστυνομία. Σύμφωνα με την συνήγορό του, δικηγόρο Τρικάλων κ. Παλάβρα, ο 24χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στη ληστεία και φέρεται να υποστήριξε ότι ο 25χρονος που επίσης έχει ταυτοποιηθεί και ο οποίος απολογήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, τον κατονόμασε στον ανακριτή, επειδή έχει μαζί του οικονομικές διαφορές. Ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, μέχρι να οριστεί η δίκη του.

Οι τέσσερις κατηγορούνται ότι είχαν εισέλθει στη μονοκατοικία τα ξημερώματα της 5ης Οκτωβρίου, φίμωσαν την ηλικιωμένη ένοικο και αφαίρεσαν κοσμήματα, τα οποία το ίδιο πρωί πούλησαν σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης… Κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία. Σημειώνεται ότι και ο 25χρονος που είχε απολογηθεί στον ανακριτή την περασμένη εβδομάδα, είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους, της εμφάνισης κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με την δικογραφία, οι τέσσερις κατηγορούμενοι εισήλθαν στην μονοκατοικία της 82χρονης, που βρίσκεται στην οδό Δημ. Γεωργιάδου στον Βόλο, στις 3.10’ τα ξημερώματα της 5ης Οκτωβρίου του 2020. Διέρρηξαν παράθυρο της μονοκατοικίας και εισήλθαν σε αυτή. Ο ένας εξ αυτών έπιασε με την παλάμη του την ηλικιωμένη στο στόμα και την φίμωσε. «Κόντεψα να σκάσω», φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή της η παθούσα, από την οποία ζήτησαν να τους δώσει χρήματα και κοσμήματα. Σε ένα από τα δωμάτια της μονοκατοικίας βρισκόταν κατάκοιτος ο 95χρονος σύζυγός της. Η ηλικιωμένη φέρεται να τους είπε ότι δεν είχε χρήματα και κοσμήματα. Τελικά αφού ανακάτεψαν το σπίτι, αποχώρησαν γύρω στις 3.30’ τα ξημερώματα, παίρνοντας χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 2.500 ευρώ κατά δήλωση της ηλικιωμένης, ενώ κατά δήλωση των κατηγορούμενων 250 ευρώ…

Ο 25χρονος, που απολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα, είχε μεταβεί στις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας, σε γνωστό ενεχυροδανειστήριο του Βόλου και διέθεσε τα χρυσαφικά. Η αστυνομική έρευνα για την ληστεία συνεχίζεται, με στόχο να ταυτοποιηθούν και απολογηθούν και οι υπόλοιποι δύο εμπλεκόμενοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το