Τοπικά

Ορειβατική αποστολή στα Iμαλάια από Βόλο

Ορειβατική αποστολή στα Iμαλάια, στην κορυφή Mera Peak, θα πραγματοποιήσουν μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι από τον ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση και τον πρόεδρο του ΕΟΣ Βόλου, Παναγιώτη Παναγιώτου, έγινε αναφορά στα οργανωτικά ζητήματα, αλλά και στη σημασία της αποστολής.
Ο Νίκος Μαγγίτσης, ανέφερε ότι στην αποστολή θα συμμετέχουν οι: Α. Αναστασοπούλου, Μ. Σαρίδου, Κ. Παναγιώτου και ο ίδιος. Θα αναχωρήσουν στις 24 Σεπτεμβρίου από την Αθήνα, ενώ συνολικά η αποστολή μαζί με συνοδούς, μάγειρες κ.ά. θα αποτελείται από 10 περίπου άτομα. Η ελληνική αποστολή αναμένεται να επιστρέψει 11 – 12 Οκτωβρίου.
«Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στον Βόλο και το Πήλιο και θέλουμε οι προορισμοί αυτοί να γίνουν γνωστοί παντού» είπε μεταξύ άλλων. Στόχος των μελών της αποστολής, είναι η κορυφή Mera Peak σε υψόμετρο 6.457 μέτρων, ενώ το συγκεκριμένο εγχείρημα, αποτελεί προετοιμασία για την κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, αποστολή που θα πραγματοποιηθεί το 2019.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΣ κ. Παναγιώτου, τόνισε ότι ο Σύλλογος «καλλιεργεί» και προωθεί τη χιονοδρομία κι ορειβασία, υπενθυμίζοντας την υπόσχεση που έχει δοθεί από τον Δήμο Βόλου για επέκταση της πίστας αναρρίχησης.
Να σημειωθεί ότι, το όλο εγχείρημα χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και από τον ΕΟΣ Βόλου και η αποστολή είναι ανοιχτή σε χορηγίες και σε όποιον επιθυμεί να προσφέρει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το