Κόσμος

Ώρα της Γης: Στο σκοτάδι διάσημα αξιοθέατα σε ολόκληρο τον κόσμο – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Και ξαφνικά…. σκοτάδι. Ή «Ώρα της Γης» έστειλε για ακόμα μία χρονιά το μήνυμά για την καταστροφή του Περιβάλλοντος που είναι πλέον απτή πραγματικότητα και για την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες οι οποίες να θέτουν ως στόχο την προστασία του πλανήτη.

Εκτός από σπίτια και επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο γεγονός, τα φώτα έσβησαν για μία ώρα σε μερικά από τα διασημότερα αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο με τις σκοτεινές τους εικόνες να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Ανάμεσα σε αυτά, η πύλη Του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο και πολλά ακόμα, βρέθηκαν στο σκοτάδι.


Στην Ελλάδα δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η οργάνωση, στην πρωτοβουλία συμμετείχαν φέτος, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το