Αθλητισμός

Ώρα για σέντρα… Αρχίζουν οι προπονήσεις, κοντά στην έναρξη η Σούπερ Λιγκ

Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα πρότυπο όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Όλοι ελπίζουν και φιλοδοξούν πως μέχρι την 4η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων, η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι ακόμη πιο κοντά.
Σε αυτή την κανονικότητα συγκαταλέγεται και το ποδόσφαιρο, το οποίο αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Η επιστροφή του πρωταθλήματος, υπό την τήρηση των αυστηρών υγειονομικών εντολών (θα δοθούν ειδικά πρωτόκολλα), θα βελτιώσει και την ψυχολογία του κόσμου, που μεταξύ όλων των άλλων δεν μπορούσε να απολαύσει τον αθλητισμό που αγαπάει, είτε παίζοντας, είτε βλέποντας. Αν και τα παιχνίδια, εφόσον επιστρέψουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, όπως είναι φυσικό.
Πλέον, ο κύβος ερρίφθη και η κλεψύδρα για τη… σέντρα στη Σούπερ Λιγκ έχει γυρίσει πια ανάποδα. Σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη των μελών της Λίγκας, στην οποία θα λάβει μέρος και η ΠΑΕ Βόλος, διά του αντιπροέδρου της Παναγιώτη Λούτσου. Το Δ.Σ. της Λίγκας θα συζητήσει για την επιστροφή στη δράση, έχοντας όμως ήδη στα χέρια τους οι ομάδες τις πρώτες – θετικές – εντολές από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει άδεια για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ομάδων στις 15 Μαΐου. Και ήδη οι σύλλογοι έχουν καλέσει τους ξένους ποδοσφαιριστές τους να είναι εδώ τις επόμενες μέρες, το αργότερο μέχρι την τελευταία μέρα του Απριλίου, προκειμένου να μπουν στην απαραίτητη καραντίνα 14 ημερών πριν ξεκινήσουν τις προπονήσεις.

Στην ομάδα του Βόλου δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς όλοι οι ξένοι παίκτες του συλλόγου παραμένουν στον Βόλο και περιμένουν και αυτοί να πληροφορηθούν τις εξελίξεις που έχουν σχέση με το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ κι αν αυτό θα συνεχιστεί και πότε. Συνεχίζουν να γυμνάζονται κατ’ οίκον, ακολουθώντας το πρόγραμμα που έχουν λάβει από το τεχνικό τιμ.
Με βάσει το σχέδιο που υπάρχει, οι ομάδες θα αρχίσουν προπονήσεις στις 15 Μαΐου και τα πλέι οφ θα κάνουν… σέντρα το διήμερο 13-14 Ιουνίου. Τις ίδιες ημερομηνίες αναμένεται να αρχίσουν και τα πλέι άουτ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της ομάδας εργασίας, αλλά και γενικότερα οι σύλλογοι, είναι αυτό των γηπέδων. Που θα γίνουν τα παιχνίδια και αν θα προτιμηθεί να πάνε και οι έξι ομάδες των πλέι οφ σε κοντινές περιοχές προκειμένου να γίνουν τα παιχνίδια εκεί για να αποφεύγονται οι πολλές μετακινήσεις.

Η λύση για το τρίγωνο Βόλος-Λάρισα-Λαμία έπεσε στο τραπέζι και οι πληροφορίες αναφέρουν πως παραμένει. Με μοιρασμένες πιθανότητες τούτη την ώρα έναντι του δεύτερου σεναρίου που υπάρχει και είναι το αρχικό πλάνο, δηλαδή όλα τα ματς κανονικά στις έδρες των ομάδων.
Το σύμπλεγμα των τριών πόλεων έχει δύο υπέρ: Πρώτον, το γεγονός πως θα περιοριστούν οι μετακινήσεις, άρα και ο κίνδυνος αν υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού να εξαπλωθεί από τη μία πόλη στην άλλη. Δεύτερον, το ότι δεν υπάρχει άλλο σύμπλεγμα πόλεων με αθλητικά κέντρα και γήπεδα για να εξυπηρετήσει έξι ομάδες.
Υπάρχουν όμως και τα αρνητικά. Ποια είναι αυτά; Πρώτον, στις ίδιες περιοχές υπάρχουν τρεις ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ. Ο Βόλος, η Λάρισα και η Λαμία. Κάτι που σημαίνει πως και τα γήπεδα θα επιβαρυνθούν επιπλέον, αλλά και θα πρέπει να βρεθούν οι ημερομηνίες για να… βολευτούν όλοι. Υπάρχει και το σενάριο τα πλέι άουτ να διεξαχθούν σε γήπεδα της Αττικής, τα οποία πληρούν τα κριτήρια διεξαγωγής αγώνων της Σούπερ Λιγκ.
Δεύτερον, το πρωτάθλημα θα γίνει σε μια περίοδο που οι συντηρητές των αγωνιστικών χώρων κάνουν την περίφημη σπορά. Μια διαδικασία που γίνεται συνήθως Μάϊο και Ιούνιο, όταν δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Οι ομάδες θα τα πουν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη και εκεί αναμένεται να υπάρξουν και αποφάσεις σχετικά με τα γήπεδα και το πρόγραμμα.

Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη θα είναι εντελώς διαφορετική με την προηγούμενη. Τούτη τη φορά δεν θα υπάρξει πρόταση να μπει οριστικό λουκέτο στο πρωτάθλημα, όπως έγινε από Παναθηναϊκό και Πανιώνιο στην προηγούμενη διάσκεψη.
Η κυβέρνηση δίνει το ok για προπονήσεις και έναρξη, η ΟΥΕΦΑ έχει δώσει εντολή για επιστροφή στα γήπεδα και πλέον πάμε για… παιχνίδι, με τη σέντρα να βρίσκεται προ των πυλών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το