Αθλητισμός

Ώρα για νίκη ο Βόλος σήμερα με Λαμία

Την επιστροφή στις νίκες θα επιδιώξει ο Βόλος στο σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Η αναμέτρηση, για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, θα αρχίσει στις 17.15 και θα μεταδοθεί από το Novasports 3.
Οι «κυανέρυθροι» μετά τις δύο ήττες από Άρη και ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, θέλουν πάση θυσία το «τρίποντο», προκειμένου να μη χάσουν την επαφή τους με την εξάδα, καθώς στόχος τους είναι να συμμετάσχουν στα πλέι οφ.
Στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο, με γκολ του Περέα και θα προσπαθήσει και σήμερα να φτάσει στη νίκη, απέναντι στη Λαμία, που παρουσιάζει σαφώς καλύτερη εικόνα, με την έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου στην τεχνική ηγεσία, παρότι δεν καταφέρνει να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, με εξαίρεση τη νίκη επί του Άρη με 2-0 στο «Αθ. Διάκος». Ακολούθησαν οι ήττες από ΟΦΗ με 2-0 εκτός έδρας, από ΑΕΚ με 1-0 εντός και από τον Ατρόμητο με 2-1 στο Περιστέρι (την περασμένη Πέμπτη).
Ωστόσο, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο η Λαμία έδειξε καλά στοιχεία, προηγήθηκε στο σκορ με τον Καραμάνο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, της ακυρώθηκε κανονικό γκολ (η μπάλα φάνηκε να περνά τη γραμμή του τέρματος στο σουτ του Ντέλετιτς), για να δεχθεί στη συνέχεια δύο τέρματα, το πρώτο με πέναλτι από τον Χριστοδουλόπουλο και το δεύτερο από τον Σόλομον στο 85’.
Μπορεί η Λαμία να είναι ουραγός του πρωταθλήματος με 5 βαθμούς, όμως, έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, με ΑΕΛ και Απόλλωνα Σμύρνης, ελπίζοντας πως θα ξεφύγει από την τελευταία θέση της κατάταξης.
Θα πρέπει, πάντως, να τονίσουμε, πως η Λαμία είναι η μοναδική ομάδα στη Σούπερ Λιγκ που δεν έχει αποσπάσει βαθμό μακριά από το γήπεδό της, έχοντας πέντε ήττες και τέρματα (2-12).
Από τη στιγμή που στόχος του Βόλου είναι η είσοδος στην εξάδα και η συμμετοχή στα πλέι οφ, αυτού του είδους τα παιχνίδια θα πρέπει να τα κερδίζει. Η ομάδα οφείλει να αξιοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό το Πανθεσσαλικό στάδιο, καθώς εντός έδρας από την αρχή της χρονιάς έχει να επιδείξει μόνο δύο νίκες, με ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο.

Τα πλάνα του Λόπεθ
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των παικτών του Βόλου για το σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία. Ο Άνχελ Λόπεθ θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τους Ζαν Μπαριέντος και Ροντρίγκο Κολόμπο, οι οποίοι, λόγω τιμωρίας, απουσίασαν από το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Επίσης, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή οι Τάσος Τσοκάνης, Σέρτζιο Τέκιο και Τάσος Κρητικός, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.
Όσον αφορά τη μορφή που θα έχει η ενδεκάδα, τερματοφύλακας θα είναι ο Κλέιμαν, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Ντεντάκης και το αριστερό ο Φεράρι. Εκτός κι αν δούμε και πάλι τον Αργεντινό αμυντικό να παίζει στη δεξιά πλευρά και τον Γκρίλο να αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, όπως και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστεί σίγουρα ο Σάντσες και ένας εκ των Καλόμπο, Μήτογλου, με τον Αργεντινό να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει ως βασικός.
Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Ριένστρα και Μπαριέντος, ενώ τη μεσοεπιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Ρενάτο, Περέα και Μπαρτόλο, αν και θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Μαρτίνες. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Δουβίκας.
Επίσης, στην αποστολή μετέχουν και οι Γκαραβέλης, Τέκιο, Τσοκάνης, Κιάκος, Νίνης και Κρητικός.

Αποκλείστηκε της αποστολής ο τραυματίας Αλμπέρτο Μπουένο.

«Σφυρίζει» ο Κροάτης Μπέμπεκ
Από την Κροατία θα είναι οι διαιτητές που θα διευθύνουν τη σημερινή αναμέτρηση του Βόλου με τη Λαμία. Συγκεκριμένα, η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε τον Ιβάν Μπέμπεκ να διευθύνει την αναμέτρηση, ενώ Κροάτες θα είναι και οι βοηθοί, Γκόραν Πατάκι και Μπόγιαν Ζομπένιτσα. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από την ΕΠΣ Χαλκιδικής. Στο VAR θα είναι ο Κροάτης Γκόραν Γκαμπρίλο και AVAR ο Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο. Παρατηρητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Καρατζάς από την ΕΠΣ Ευβοίας.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως για πρώτη φορά την ομάδα του Βόλου θα «σφυρίξουν» ξένοι διαιτητές, στα δύο χρόνια που μετέχει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Χάρι: Θέλει να τα ξαναβρεί με την οικογένειά του – Η ζωή είναι μικρή, λέει πηγή από το περιβάλλον του

Σε αναμμένα κάρβουνα φαίνεται πως κάθεται ο πρίγκιπας Χάρι στις Ηνωμένες Πολιτείες την ώρα που…

25 Ιανουαρίου 2024

Σε κατάσταση αμόκ σκότωσε τη γυναίκα και τις τρεις κόρες του – Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά

Ένας μουσουλμάνος πατέρας πέντε παιδιών από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορείται ότι σκότωσε τη…

25 Ιανουαρίου 2024

Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός Β. από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ σχετικά με την ποινή κεκλεισμένων των…

25 Ιανουαρίου 2024

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση καθαρισμού χειμμάρων

Aνακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση καθαρισμού χειμμάρων. Όπως αναφέρει: 1.…

25 Ιανουαρίου 2024

Ενταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στον Αλμυρό

Ένταση επικράτησε στον Αλμυρό Βόλου ανάμεσα στους αγρότες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και την αστυνομία,…

25 Ιανουαρίου 2024

Μετά από τρία χρόνια ξηρασίας, η Καταλονία εξετάζει την επιβολή περιορισμών στη χρήση νερού

Αντιμέτωποι με ιστορικών διαστάσεων ξηρασία, τη χειρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή αυτή της…

25 Ιανουαρίου 2024