Ελλάδα

Ωρα debate στις 21:00 – 7 αρχηγοί στη μάχη

debate
Απόψε στις 21:00 θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, μετά από συμφωνία της άτυπης Διακομματικής. Για το debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής του θεωρείται η 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Η «μεγάλη» τηλεμαχία της 9ης Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή των Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Σταύρου Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Πάνου Καμμένου, Φώφης Γεννηματά και Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ, στο Ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης, στην Αγία Παρασκευή.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δημοσιογράφων που θα μετέχουν στο debate, με στόχο τον καθορισμό και το πλαίσιο των ερωτήσεων που θα υποβληθούν, υπό τον συντονιστή της βραδιάς Πάνο Χαρίτο και σύμφωνα με τους κανόνες που ορίστηκαν από τη διακομματική επιτροπή.
Ερωτήσεις θα υποβάλλουν έξι δημοσιογράφοι: Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην αίθουσα που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία και αποχώρησαν από το Ραδιομέγαρο χωρίς να προβούν σε δηλώσεις. Η διεξαγωγή της τηλεμαχίας θα πραγματοποιηθεί στο studio 3 του 1ου ορόφου εκεί από όπου μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή».
Θα υπάρξουν τέσσερις θεματικές ενότητες και μία ελεύθερη ενότητα. Οι θεματικές ενότητες είναι: Κοινωνικό κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική.
Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός, αρχίζοντας από το μικρότερο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα (με βάση τις τελευταίες εκλογές), θα έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο. Σε αυτό θα μπορεί να τοποθετηθεί ελεύθερα και αν το θέλει να υποβάλλει ερώτηση σε άλλον πολιτικό αρχηγό, ή/και να απαντήσει σε ερώτηση που τέθηκε προς αυτόν. Η διαδικασία αυτή θα γίνει δύο φορές.
Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.
Οι πολιτικοί αρχηγοί που θα καταφθάνουν στην Αγ. Παρασκευή θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και ακολούθως στα γραφεία υπευθύνων της ΕΡΤ.
Η καινοτομία αυτής της τηλεμαχίας σε σχέση με προηγούμενες είναι οι δύο γύροι κατά τους οποίους οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σε κάποιον άλλο αρχηγό ή να σχολιάσουν κάποια απάντηση αντιπάλου τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν «πέρασε» από τα κόμματα η πρόταση των δημοσιογράφων να πραγματοποιηθεί και κύκλος ελεύθερων ερωτήσεων. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο σκηνοθέτης δεν θα μπορεί να δείξει τις εκφράσεις και τις αντιδράσεις των υποψηφίων τη στιγμή που απαντά κάποιος συνυποψήφιός τους.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το