Ελλάδα

Ομηρία στον ΟΚΑΝΑ στην Κρήτη – 46χρονος πυροβόλησε κατά αστυνομικών

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική διεύθυνση Χανίων, καθώς ένας οπλισμένος άνδρας έχει καταλάβει αυτή την ώρα τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ, στην Σούδα.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί ένας 46χρονος πατέρας πέντε παιδιών ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ ευρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση μπήκε στο χώρο του Κέντρου Απεξάρτησης.

Ο 46χρονος ο οποίος διατηρεί περίπτερο στο Ενετικό λιμάνι, άρχισε να φωνάζει και έβγαλε πιστόλι απειλώντας τους υπαλλήλους. Τρεις από τους υπαλλήλους μπήκαν σε ένα δωμάτιο και παραμένουν κλειδωμένοι σε αυτό ενώ τους υπόλοιπους τους άφησε να φύγουν εκτός χώρου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ το άτομο με το όπλο φώναξε ότι είναι σε έξαλλη κατάσταση γιατί δεν του ανανεώνεται μία άδεια που έχει για περίπτερο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και το οποίο θα κλείσει και ζητά να δει τον Εισαγγελέα και να μιλήσει στο δήμαρχο Χανίων.
Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας έχει ήδη μεταβεί στο σημείο προκειμένου να διαβεβαιώσει τον άντρα πως δεν θα εφαρμοστεί – τουλάχιστον για το καλοκαίρι – η απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο 46χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας, πυροβόλησε 3 ή 4 φορές, με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει δεχθεί πυροβολισμό από έναν αστυνομικό, ενώ κρατά και έναν όμηρο υπό την απειλή όπλου.
Αυτή την στιγμή ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ στο σημείο έχουν κληθεί συγγενικά πρόσωπα του 46χρονου προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το