Τοπικά

Οπλισμένοι με υπομονή οι οδηγοί στα Παλαιά – Ουρές σχηματίζουν τα ΙΧ λόγω κατασκευής του κυκλικού κόμβου

Με περισσή υπομονή θα πρέπει να είναι οπλισμένοι οι οδηγοί των ΙΧ που κινούνται στην περιοχή των Παλαιών, καθώς συνεχίζεται σε καθημερινή βάση το κυκλοφοριακό αλαλούμ, λόγω των εργασιών για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Οι ουρές που σχηματίζονται στις οδούς Γρ. Λαμπράκη, Αλμυρού, αλλά και σε παράπλευρους δρόμους κατά τις ώρες αιχμής είναι μεγάλες, ενώ καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ζητούν να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό
Δέκα ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών στην περιοχή των Παλαιών και η ταλαιπωρία των οδηγών συνεχίζεται.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Γρ. Λαμπράκη στην κατεύθυνση προς Αθήνα μέχρι την Παπακυριαζή, στην οποία διοχετεύεται η κυκλοφορία, καθώς λίγα μέτρα πριν τη διασταύρωση υπάρχει στάση του Αστικού ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται «ουρές» ΙΧ όταν υπάρχει λεωφορείο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και όταν μεγάλα οχήματα επιχειρούν να στρίψουν από τη Γρ. Λαμπράκη.
Οι οδηγοί διαμαρτύρονται και για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδόστρωμα της Σαρανταπόρου, καθώς έχει γίνει «σουρωτήρι» από τις λακκούβες, επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να παροχετεύεται τόσος όγκος οχημάτων, χωρίς προηγουμένως να έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα. Θα «σπάσουμε» τα ΙΧ μας περνώντας καθημερινά από εκεί για να πάμε στις δουλειές μας» προσθέτουν χαρακτηριστικά.
Ουρές οχημάτων σχηματίζονται και στην οδό Αλμυρού, στην οποία διοχετεύεται η κίνηση των οχημάτων προς την πόλη του Βόλου μέσω Παλαιών, με καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να τονίζουν πως «πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το έργο, καθώς πνίγονται» στη σκόνη και η πελατεία τους έχει μειωθεί κατακόρυφα».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Στην περιοχή των Παλαιών ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Εφαρμόζεται προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας της οδού Λαμπράκη από τη συμβολή της με την οδό Ζάχου έως την οδό Παπακυριαζή, της οδού Σέκερη από τη συμβολή της με την οδό Ζάχου έως την οδό Λαμπράκη, καθώς και της οδού Σαρανταπόρου από τη συμβολή της με την οδό Ζάχου έως και την οδό Λαμπράκη.

Η κίνηση των οχημάτων κατά την εκτέλεση του έργου διεξάγεται ως ακολούθως:
-Κατεύθυνση οχημάτων από Βόλο προς Λάρισα. Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Λαμπράκη στο ρεύμα εξόδου, ακολουθούν δεξιά την εκτροπή μέσω των οδών Λαμπράκη – Παπακυριαζή – Σαρανταπόρου – Λαχανά – Σουλίου – Λαμπράκη.
Η διαδρομή Παπακυριαζή – Σαρανταπόρου – Λαχανά – Σουλίου – Λαμπράκη, λειτουργεί ως μονόδρομος με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών. Απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.
-Κατεύθυνση από Λάρισα προς κέντρο Βόλου (μέσω οδού Λαρίσης). Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Λαρίσης στο ρεύμα εισόδου προς Βόλο, οδηγούνται σε παράκαμψη δεξιά μέσω της οδού Ζάχου αμέσως μετά από τη διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Αθηνών (γέφυρα Κραυσίδωνα), στη συνέχεια χρησιμοποιούν την οδό Ζάχου και έπειτα την οδό Αλμυρού για να προσεγγίσουν το κέντρο του Βόλου. Η διαδρομή Ζάχου – Αλμυρού λειτουργεί ως μονόδρομος με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών. Απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.
-Κατεύθυνση από Ν. Παγασές προς κέντρο Βόλου (μέσω οδών Αθηνών- Σέκερη). Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Αθηνών και στη συνέχεια επί της οδού Σέκερη οδηγούνται σε παράκαμψη δεξιά μέσω της οδού Ζάχου και στη συνέχεια μέσω της οδού Αλμυρού μπορούν να προσεγγίσουν το κέντρο του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το