Πολιτισμός

Ονειρομαζώματα μαγικά καμώματα μεθαύριο στο Palatino

ονειρομαζωματα εξωφ ΕΝΑ

Μεθαύριο Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου, παρουσιάζει στο Βόλο στο πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής “Palatino”, για μια πρώτη πανελλαδική παρουσίαση, το νέο μουσικό της παραμύθι, που έχει τον τίτλο “Ονειρομαζώματα μαγικά καμώματα”. Το παραμύθι βοηθά τα παιδιά να διώχνουν τους φόβους τους μακριά, μέσα από μια ξεχωριστή χιουμοριστική ιστορία που χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους κέφι, ελπίδα και χαρά-την μουσική του έχουν γράψει οι προικισμένοι νέοι μουσικοί Γιάννης Τσοπάνογλου και Ελεάννα Σιμάτη, ενώ συμμετέχουν οι μουσικοί Αντώνης Βλαχογιώργος Νικολέτα Κουκουλοπούλου και Χριστίνα Αρσένου. Τραγουδά η Βάλια Σπαθάρα. Το σκληρόδετο βιβλίο έχει εικονογραφήσει η μοναδική Νίκη Λεωνίδου, εικονογράφος διεθνούς καριέρας. Το βιβλίο έχει cd και dvd δημιουργικών δράσεων έξη υπέροχα τραγούδια και κυκλοφορεί πανελλαδικά από τις εκδόσεις Βιβλιοδιάπλους μαζί με τα άλλα δύο μουσικά παραμύθια της συγγραφέως “Η Ζιζή η Λαγουδίνα έχει κόρη μπαλαρίνα’ (Προτεινόμενο από την πρωτοβάθμια) και “Οι θαλασσινές ιστορίες του καπετάν Νικόλα”. Τα παραμύθια ταξιδεύουν στην Ελλάδα με δράσεις φιλαναγνωσίας σε βιβλιοθήκες και κέντρα πολιτισμού.

Η Λητώ Τσακίρη

10ΝΙΚΟΛΑς ΛΗΤΩ

Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου είναι Θεσσαλονικιά με καταγωγή από την Νέα Μηχανιώνα.

Γεννήθηκε δίπλα στην θάλασσα , μεγάλωσε με τις ιστορίες των προσφύγων της Μικράς Ασίας, και τις απίθανες διηγήσεις των παλιών Ναυτικών.

Στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα υπήρξε κειμενογράφος διαφημιστικών μηνυμάτων, εκφωνήτρια, διαφημιστική παραγωγός & υπεύθυνη διαφήμισης στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΔΕΘ, έγραφε και επιμελούνταν αφιερώματα μόδας για την Βόρεια Ελλάδα στο περιοδικό ΕLLE, είχε δική της Διαφημιστική Εταιρία , και ήταν μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών με συμμετοχές σε πλήθος παραστάσεων (ενηλίκων & παιδικές) καθώς και στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου Θεσσαλονίκης.

Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Βόλου, με εξειδίκευση στην «Ψυχική Υγεία & την Ειδική Αγωγή» από το ΤΕΙ Λάρισας.. Έχει κάνει «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» και είναι Πιστοποιημένη Εισηγήτρια του ΕΚΕΠΙΣ διδάσκει Δημιουργική Απασχόληση σε συναδέλφους Μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Υπεύθυνη Τομέα στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «ΛΗΤΩ» στην πόλη της Λάρισας, μητέρα δυο αγοριών, λατρεύει τα παιδιά και πάντα γραφεί τους ρόλους για τις παραστάσεις των μικρών της μαθητών .

Έμμετρά και Θεατρικά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Παράθυρο» στην εκπαίδευση, ενώ πολλά τραγουδάκια της είναι δημοσιοποιημένα στο youtube με τις φωνούλες των μαθητών της «Ανακύκλωση μαζί», «Φθινοπωράκι», το παραμυθοτράγουδο της Συγγνώμης με ερέθισμα το βιβλίο «Πού ν΄ απλώσω τόση Αγάπη», «Τεχνολογία Χαλαρά», «Δρακοϊστοριες», τραγουδάκια για τους μήνες και πολλά άλλα.

Το πρώτο της μουσικό βιβλίο «Η ΖΙΖΗ Η ΛΑΓΟΥΔΙΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΡΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ» είναι προτεινόμενο από την πρωτοβάθμια & επανεκδόθηκε στους πρώτους 5 μήνες. Έχει γράψει ακόμη το όμορφο μουσικό παραμύθι «ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑ» ένα βιβλίο που μας δείχνει το πως η άδολη αγάπη του παππού, μπορεί να συντελέσει ώστε το παιδί να αναγνωρίσει τον κόσμο με θάρρος .Τα «ΟΝΕΙΡΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ» είναι το τρίτο της Βιβλίο που παίρνει τον δρόμο της Δημοσιότητας – όλα τα βιβλία της έχουν ρυθμό & μουσική μέσα στα cd & dvd που φιλοξενούν. Εικονογράφος και των τριών βιβλίων η πολυτάλαντη Νίκη Λεωνίδου . Όλα τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις βιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το