Τοπικά

Όνειρο ζωής η νέα στέγη των «Ιώνων» στη Νέα Ιωνία

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα στο «Ξενία» Βόλου χθες το απόγευμα όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες», που αριθμεί περισσότερα από 480 μέλη. Την εκδήλωση πλαισίωσαν παιδικά και εφηβικά τμήματα της Εστίας με μικρασιατικούς χορούς.

Η πρόεδρος των «Ιώνων» Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου δήλωσε ότι το 2019 ήταν η πιο δημιουργική χρονιά για τον Σύλλογο.
«Ίσως και η καλύτερη γιατί ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η στέγη των Ιώνων ήταν το όραμα της αείμνηστης προέδρου μας Άννας Αϊβαζόγλου» δήλωσε αναφερόμενη στην κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών.
Οι εργασίες για την κατασκευή του προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.
«Δημιουργείται ακόμη ένας ζωντανός χώρος όπου μπορούν να φιλοξενούνται κάθε είδους δρώμενα. Βλέπουμε να προχωρούν οι εργασίες και κάνουμε πολλά όνειρα γιατί θέλουμε να αποτελεί μια ζωντανή κυψέλη. Ένα κέντρο μελέτης, έρευνας και ανάδειξης του μικρασιατικού πολιτισμού που με τόση περηφάνεια και ευαισθησία δημιούργησαν και καλλιέργησαν οι Μικρασιάτες πρόγονοί μας» είπε χαρακτηριστικά.
Το νέο σπίτι των «Ιώνων» αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021.

«Ήταν ένα όνειρο των Ιώνων και από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε στην Περιφέρεια ως επιθυμία, υπήρξε η θετική μας προδιάθεση» σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη σημειώνοντας ότι υπερνικήθηκαν τα όποια εμπόδια όπως το περίπλοκο νομικό πλαίσιο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. «Αυτό αποδεικνύει πως όταν κάποιος θέλει και όταν υπάρχει συνεργασία, τελικά μπορεί. Το όνειρο του Συλλόγου να δημιουργηθεί μια πολιτισμική εστία στο κέντρο της Ν. Ιωνίας γίνεται πραγματικότητα με ένα έργο που φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου της Περιφέρειας και ο ανάδοχος έχει καταφέρει σε έξι μήνες να φτάσει στον δεύτερο όροφο» πρόσθεσε.

Η κ. Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου αναφέρθηκε και στο έργο που συνθέτει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης με τίτλο «Γη της Ιωνίας» και θα παρουσιαστεί στη Σμύρνη στις 9 Μαΐου.
Είναι η πρώτη παρουσίαση του έργου στο Μέγαρο Μουσικής της Σμύρνης και γίνεται στο πλαίσιο γεφύρωσης των δύο λαών. Ένας δημιουργός από την Ελλάδα και η συμφωνική ορχήστρα της Σμύρνης θα παίξουν για πρώτη φορά ένα έργο που είναι αφιερωμένο στην πόλη που αγαπούν δύο λαοί» σημείωσε ο κ. Κατσιγιάννης.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για την Ελένη Δικαίου, συγγραφέα του βιβλίου «Ο τελευταίος Έλληνας της Σμύρνης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το