Κόσμος

Ομπάμα προς μέλη κοινότητας LGBT: Ντροπή σας, είστε στο σπίτι μου

President Barack Obama shakes hands after speaking at a reception to celebrate LGBT Pride Month in the East Room of the White House, on Wednesday, June 24, 2015, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Έντονος εκνευρισμός επικράτησε χθες στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια συνάντησης του αμερικανού Προέδρου με μέλη της κοινότητας των LGBT, τα οποία δεξιώθηκε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο του μήνα LGBT Pride.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ περίμενε μάλλον μια καλύτερη υποδοχή από την κοινότητα των LGBT πόσο μάλλον αφού βρισκόταν στο σπίτι του, όπως είπε.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο «ανατολικό δωμάτιο», την μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων του Λευκού Οίκου, με αφορμή τον μήνα LGBT Pride (Υπερηφάνειας των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφισεξουαλικών ή διαφυλικών ατόμων), τον πρόεδρο Ομπάμα διέκοψαν επανειλημμένως κάποιες φωνές από το ακροατήριο.

«Ακούστε, βρίσκεστε στο σπίτι μου», απάντησε στις διαμαρτυρίες αυτές στην αγγλική και την ισπανική γλώσσα κατά των απελάσεων μεταναστών. «Αυτό δεν δείχνει σεβασμό (…) δεν θα πάρετε μια απάντηση από μένα αν με διακόπτετε με αυτόν τον τρόπο».

Όταν έγινε προφανές ότι ο συνομιλητής του δεν είχε την πρόθεση να σταματήσει, ο Ομπάμα ύψωσε τον τόνο. “Ντροπή σας”, είπε, προτού ζητήσει να απομακρυνθεί από την αίθουσα.

Φανερά ενοχλημένος, ο Ομπάμα συνέχισε την ομιλία του από εκεί που την είχε αφήσει, προσπαθώντας προηγουμένως να αστειευτεί: «Εν γένει, δεν έχω τίποτε κατά κάποιων διαδηλωτών. Αλλά όχι όταν βρίσκομαι στο σπίτι μου…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το