Τοπικά

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων: “Η αγανάκτηση και η οργή να μετατραπεί σε αγώνα για τα δικαιώματά μας στη ζωή”

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, στηρίζει τον απεργιακό ξεσηκωμό των εργατών που εκφράζεται με την 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας “Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κηρύξει πόλεμο μόνο σε εμάς τους αγρότες/κτηνοτρόφους αλλά τον έχει κηρύξει και στους εργάτες,τσακίζοντας ένα σωρό εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Στους δικούς μας αγώνες δεν είμασταν μόνοι, αλλά είχαμε στο πλευρό μας τα εργατικά συνδικάτα και σωματεία σε όλες τις κινητοποιήσεις μας, στα μπλόκα, στην μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης και στις μεγάλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις που δώσαμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Η πολιτική που υπηρετούν και υπηρέτησαν όλες οι εκάστοτε κυβερνήσεις, συνθλίβει τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, με την κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει την “ανατροπή του αιώνα” φέρνοντας νομοσχέδιο για την κατάργηση του οκταώρου.
Χρειάζεται λοιπόν η αγανάκτηση και η οργή μας να μετατραπεί σε κοινή δράση και αγώνα για τα δικαιώματά μας στη ζωή, αφού έχουμε κοινό αντίπαλο αλλά και κοινά συμφέροντα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Γι’ αυτό κι εμείς από τη μεριά μας θα στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των εργατών, δίνοντας δυναμικό παρόν στις 10 Ιούνη και ώρα 10 το πρωί στην πλατεία στην πλατεία Πανεπιστημίου. Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και αλληλεγγύη μεταξύ μας μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τους αγώνες μας και να δώσει την προοπτική ότι μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το