Τοπικά

«Ομορφαίνουν τη γειτονιά τους» ωφελούμενοι του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρία Βόλου ανέλαβαν να καλλωπίσουν το μικρό πάρκο που βρίσκεται δίπλα από τη δομή τους στην περιοχή των Παλαιών. Στη δράση συμμετείχαν και τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑμεΑ «Ηλιοτρόπια», που καλλιεργούν καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά. Οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με κηπουρικές εργασίες τις οποίες μάλιστα απόλαυσαν πολύ.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία Βόλου (ΚΔΑΠμεΑ Βόλου) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε. και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η δομή Έχει δημιουργηθεί με πολύ αγάπη για να καλύψει ανάγκες έκφρασης, δημιουργίας, φύλαξης και ψυχαγωγίας ενηλίκων-εφήβων-παιδιών με διαγνωσμένη αναπηρία, ηλικίας 6 ετών και άνω.

Στη δομή παρέχεται δημιουργική απασχόληση μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης του λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Επίσης παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους και το οικογενειακό τους περιβάλλον. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται γίνονται με την καθοδήγηση και την επίβλεψη έμπειρου προσωπικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το