Τοπικά

«Ομογενοποίηση» των παρατάξεων Καπούλα- Καραγιάννη στο ΤΕΕ- Πως έμεινε εκτός Διοικούσας ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ορκισμένοι εχθροί» η Νάνσυ Καπούλα πρόεδρος του ΤΕΕ, που διεκδίκησε και τον Δήμο του Βόλου, με τον στενό συνεργάτη του Α. Μπέου , μηχανικό του Δήμου Κώστα Καραγιάννη που διεκδίκησε χωρίς επιτυχία την προεδρία του ΤΕΕ στις τελευταίες αναμετρήσεις. Οι χθεσινές διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας, έδειξαν όμως πως υπήρξε ξεκάθαρη συμφωνία μεταξύ των δύο παρατάξεων για την προεδρία του ΤΕΕ καθώς στις ψηφοφορίες σχημάτισαν ακόμη και κοινό ψηφοδέλτιο μέλη της παράταξης Καπούλα και της παράταξης Καραγιάννη.
Εκτός Διοικούσας έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ που σε κλήρωση με την παράταξη των Αυτόνομων Μηχανικών, έχασε την έδρα και εκλέγεται τη Διοικούσα ο Κώστας Γαργάλας. Μέσα από συμφωνία όμως εξέλεγε τη γραμματέα της Αντιπροσωπείας Κατερίνα Σάχου.
Η ΔΚΜ της Νάνσυς Καπούλα για την εκλογή των υποψηφίων της στη Διοικούσα του ΤΕΕ έσπασε τις υποψηφιότητες σε πέντε ψηφοδέλτια . Το πέμπτο είχε κοινούς υποψηφίους με την παράταξη Καραγιάννη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένα ψηφοδέλτιο με τρεις υποψηφιότητες παρότι έχει τέσσερα μέλη στην Αντιπροσωπεία και η Αυτόνομη παρέμβαση κατέβασε επίσης ένα ψηφοδέλτιο με τρια μέλη, όσα έχει εκλέξει και στην Αντιπροσωπεία. Οι Αυτόνομοι όμως έλαβαν τέσσερις ψήφους και έγινε κλήρωση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έμεινε εκτός διοικούσας.
Εδρα καταλαμβάνουν το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ, με τους υποψηφίους τους.

Η Διοικούσα 

Συγκεκριμένα από τα 47 εκλεγμένα μέλη της Αντιπροσωπείας ψήφισαν και τα 47 για την εκλογή της εννεαμελούς Διοικούσας Επιτροπής, που αποτελείται από τους: Νάνσυ Καπούλα, Πρόεδρο, Ανδρέα Δογκάκη, Αντιπρόεδρο, Θεοδώρα Παπάζογλου, Γενική Γραμματέα και μέλη τους κ.κ. Γιώργο Αποστολέρη (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών), Κώστα Γαργάλα (Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας), Γιώργο Θέμελη (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών), Άγγελο Ματζίρη (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών), Κώστα Καραγιάννη (Νέα Δυναμική Μηχανικών Μαγνησίας, Ένωση Δυνάμεων για το ΤΕΕ Μαγνησίας) και Ματίνα Πρίγκου (Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών).

Διαδικασίες

Για τη θέση του Προέδρου της Δ.Ε. υποψήφια ήταν η κ. Νάνσυ Καπούλα η οποία έλαβε σε σύνολο 42 ψηφισάντων, 32 ψήφους, ενώ βρέθηκαν στην κάλπη εννέα λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου της Δ.Ε. υποψήφιος ήταν ο κ. Ανδρέας Δογκάκης, σε σύνολο 42 ψηφισάντων, 32 ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν εννέα λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Για τη θέση της Γενικής Γραμματέως της Δ.Ε. υποψήφια ήταν ο κ. Θεοδώρα Παπάζογλου, η οποία έλαβε σε σύνολο 42 ψηφισάντων, 31 ψήφους, ενώ βρέθηκαν στην κάλπη 11 λευκά ψηφοδέλτια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το