Κόσμος

Ομογενείς επιστήμονες κατακτούν το εξωτερικό

epistimonas

Οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό και οι Έλληνες επιστήμονες κατακτούν τον κόσμο. Αυτό δείχνει και η λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο, που έχει και ελληνικό χρώμα. Σε αυτή μπήκαν δύο ομογενείς από τη Μελβούρνη, χάρη στις έρευνές τους.

Πρόκειται για τη λίστα της Thomson Reuters, που περιλαμβάνει τους 3.200 επιστήμονες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. Σε αυτή, συμπεριλήφθηκαν ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μελβούρνης, Χρήστος Παντελής, που ξεχωρίζει για τις έρευνες του στον ψυχιατρικό τομέα και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μόνας, Αθα Χριστόπουλος για τις έρευνες του στη φαρμακευτική.

Πρόσφατα ο κ. Χριστόπουλος έκανε μια νέα ανακάλυψη που στοχεύει στην κατάργηση των παρενεργειών που προκαλούν στον οργανισμό τα φάρμακα και που ενδέχεται να αλλάξει δραστικά το χάρτη της φαρμακοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα και να σώσει ζωές.

Ο ίδιος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου στον τομέα του και έχει στο ενεργητικό του δύο εξαιρετικά σπουδαία βραβεία, το John J. Abel Award στη Φαρμακολογία και το Michael Rand Medal.

Ο Χρήστος Παντελής, από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, είναι επικεφαλής ενός τμήματος με 80 ερευνητές που ασχολούνται με όλους τους τομείς της ψυχιατρικής έρευνας. Ο ίδιος έχει γράψει τρία βιβλία και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 380 επιστημονικά άρθρα για τη σχιζοφρένεια, την κατάθλιψη, τον αυτισμό και άλλα σχετικά θέματα.

Πέρσι τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο «Robert Sommer» από το γερμανικό πανεπιστήμιο Justus Liebig University «για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του στον τομέα της ψυχιατρικής έρευνας».

πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το