Ελλάδα

Ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη στη Βουλή (video)

Σε ένα απαράδεκτο ομοφοβικό παραλήρημα εξετράπη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κύρωση οδηγιών, μεταξύ των οποίων και αυτή για την ίση μεταχείριση προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής ή προσανατολισμού στην απασχόληση και την εργασία.

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με τα άρθρα, τα οποία «ανοίγουν» το δρόμο – όπως είπε – να πάει το σύμφωνο συμβίωσης ακόμα παρακάτω (σ.σ. σε υιοθεσίες), διατυμπανίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ παραμένουν πιστοί στις θρησκευτικές τους αντιλήψεις.
Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης ενός ανθρώπου πρέπει να υπόκειται σε οριοθετήσεις στην… εργασία και πρόσθεσε:
«Έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί ως δάσκαλος; Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Ένας ομοφυλόφιλος μπέιμπι σίτερ;».
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση από τα έδρανα του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Μάριου Γεωργιάδη, που τον διέκοψε, γεγονός που έκανε τον κ. Κατσίκη να του επιτεθει προσωπικά, λέγοντας του πως «από αυτά που λέτε εκτιμάμε και το IQ σας. Οι ισορροπίες είναι λεπτές».
Τότε, ο Μάριος Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και μίλησε για «μεσαιωνικό σκοταδισμό». «Εγώ πάντα είμαι προσεκτικός μέσα σε αυτή την αίθουσα, δεν έχω προσβάλει ποτέ κανένα συνάδελφο και δεν δέχομαι να με προσβάλουν» πρόσθεσε.
Την αποστροφή για το IQ του Μάριου Γεωργιάδη αποδοκίμασε και ο προεδρεύων εκείνη την ώρα, Γιώργος Βαρεμένος, και εκτόνωσε την κατάσταση, λέγοντας πως «ο καθένας έχει IQ και μπορεί να κρίνει»…

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το