Αθλητισμός

Ομόφωνα τα σωματεία-μέλη της ΕΠΣΘ ενέκριναν τον προϋπολογισμό για το 2018 στη χθεσινή γενική συνέλευση

Καμία διαφωνία δεν προέκυψε στη χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΠΣ Θεσσαλίας που είχε ως κύριο θέμα τον προϋπολογισμό για το 2018. Αυτός εγκρίθηκε από τα σωματεία που ουσιαστικά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση Λασκαράκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η όλη διαδικασία διήρκησε μόλις μισή ώρα…

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣΘ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της στον Βόλο, ήταν μία από τις πιο γρήγορες των τελευταίων χρόνων. Μεταξύ των σωματείων και της διοίκησης της Ένωσης υπήρχε ταύτιση απόψεων και έτσι ο προϋπολογισμός του 2018 εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ασφυκτικά γέμισε η αίθουσα της ΕΠΣΘ από τους παράγοντες των σωματείων

Το «παρών» έδωσαν 33 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Μαγνησίας που αποτελούν μέλη της ΕΠΣΘ. Αυτοί ήταν οι: Αγία Άννα, Αγία Παρασκευή, Αίας Σούρπης, Αγροτικός Αϊδινίου, Α.Ε. 2002, Άθλος, Ακρόπολη Σέσκλου, Αστέρας Ριζομύλου, Άνθιμος Γαζής, Αχιλλέας, Α.Σ. «Βόλος 2004», ΝΠΣ «Βόλος», Δάφνη, Δήμητρα Ευξεινούπολης, Δύναμις, Ένωση Λεχωνίων-Νηλέα, Ηρακλής Βόλου, Θησέας Αγριάς, Ιάσων Άλλης Μεριάς, Κένταυρος Ν.Π., Μακρινίτσα, Μικροθήβες, Νέος Μαγνησιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Παγασητικός, Πανιώνιος, Πηλέας, Πρωτεσίλαος Πτελεού, Πύρασος, Ρήγας Φεραίος, Σαρακηνός, Σκιάθος, Τοξότης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης πρότεινε τον… ισόβιο γραμματέα τον συνελεύσεων Κωνσταντίνο Κουτσιμπό να αναλάβει εκ νέου τα συγκεκριμένα καθήκοντα, μαζί με τους Τάκη Αλιάτη και Λάμπρο Τάσιου. Η πρόταση έγινε άμεσα δεκτή και έτσι ο κ. Κουτσιμπός, αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία, προχώρησε την επικύρωση των πληρεξούσιων αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια επικυρώθηκαν ομόφωνα τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης της ΕΠΣΘ που είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου 2017. Το τελευταίο και σημαντικότερο θέμα της συνέλευσης ήταν η έγκριση του προϋπολογισμού για το 2018.

Σύμφωνα με αυτόν τα ισοσκελισμένα έσοδα-έξοδα ανέρχονται στο ποσό των 176.500 ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό από τα προβλεπόμενα έσοδα προέρχεται από τις επιχορηγήσεις των ΓΓΑ, ΟΠΑΠ, ΕΠΟ για αθλητικούς σκοπούς και είναι 75.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα τα μεγαλύτερα έξοδα αφορούν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και φυσικά τις εργοδοτικές εισφορές, ενώ ακολουθεί η ενίσχυση των σωματείων της Ένωσης και η διοργάνωση σεμιναρίων.

Για τον προϋπολογισμό ο κ. Λασκαράκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όπως κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός αποτελεί μία πρόβλεψη και τίποτε άλλο. Ο φετινός είναι ελάχιστα τροποποιημένος από τον περσινό. Περιμένουμε περισσότερα έσοδα από την ΕΠΟ, η οποία ήδη επιχορήγησε όλες τις Ενώσεις με το ποσό τον 5.000 ευρώ. Φιλοδοξούμε επίσης να φιλοξενήσουμε στον Βόλο κάποιο αγώνα της Εθνικής, είτε επίσημο, είτε φιλικό, κάτι που θα μας φέρει επιπλέον έσοδα.

Όσον αφορά τα έξοδα πιθανολογούμε ότι θα αυξηθούν οι επιχορηγήσεις μας προς τα σωματεία. Επίσης, σε σχέση με πέρυσι περιμένουμε να καταβάλουμε περισσότερα χρήματα για τις αποζημιώσεις των γιατρών, για φιλανθρωπικούς αγώνες, καθώς και για αθλητικό υλικό για τις μικτές, που παρεμπιπτόντως να πηγαίνουν περίφημα. Ειδικά από την ομάδα των παίδων περιμένουμε να φτάσει ψηλά, ίσως και στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Μακάρι τα παιδιά να έχουν επιτυχίες και εμείς να ξοδεύουμε σε έπαθλα και μετάλλια».

Από τους εκπροσώπους των σωματείων, ο μόνος που πήρε τον λόγο ήταν ο κ. Χρυσικός του Σαρακηνού, ο οποίος ζήτησε οι παρατηρητές των αγώνων να μην προέρχονται από τη γηπεδούχο ομάδα, καθώς και να θεσπιστεί χρηματική ποινή για όποιον παίκτη αποβάλλεται. Για το πρώτο σκέλος της παρέμβασης, ο κ. Λασκαράκης απάντησε ότι ο παρατηρητής είναι μεν συνήθως από την πλευρά των γηπεδούχων, αλλά επιλέγεται κατόπιν συμφωνίας των δύο ομάδων. Όσο για το δεύτερο σκέλος τόνισε ότι ήδη υπάρχει σχετικός κανονισμός που προβλέπει ποινή 10 ευρώ για κάθε αγωνιστική με την οποία τιμωρείται ο ποδοσφαιριστής.

Ακολούθησε η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό και όπως αναμενόταν και οι 33 σύλλογοι ψήφισαν υπέρ της έγκρισής του. Με αυτόν τον τρόπο έδωσαν και ψήφο εμπιστοσύνης στην τωρινή διοίκηση της ΕΠΣΘ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το