Τοπικά

Ομόφωνα «όχι» σε φωτοβολταϊκό σταθμό από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

Ομόφωνα αρνητικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 19,996875 MW στη θέση «Στρεβάδια». Σχετική απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση, όπου αρκετοί σύμβουλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών στην περιοχή.

Να αναφερθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Αρ. Καραγεώργος έχει καταθέσει υπεύθυνη δήλωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο και δηλώνει ότι «ουδέποτε έχει παραχωρήσει αγροτική γη ιδιοκτησίας του στη θέση «Στρεβάδια» της Δ.Ε. Αλμυρού για ανάπτυξη φωτοβολταϊκού σταθμού και για τον λόγο αυτό με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των συνδημοτών μας εισηγείται αρνητικά για την εν λόγω εγκατάσταση».
Μάλιστα, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, είπε ότι «το τοπογραφικό δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικά στοιχεία, υπάρχουν εκτάσεις οι οποίες δεν έχουν παραχωρηθεί στην ενδιαφερόμενη εταιρεία και δεν υπάρχει συναίνεση των ιδιοκτητών όπως αποτυπώνεται στο τοπογραφικό».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημ. Εσερίδης τόνισε ότι «θα πρέπει να είμαστε αρνητικοί για την εγκατάσταση του ανωτέρου φωτοβολταϊκού σταθμού.
Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας κ. Μανωλία Μυγιάκη – Μυλωνά ανέφερε ότι «έχει μετατραπεί ο κάμπος του Αλμυρού για γυάλινους φωτοβολταϊκούς πύργους, με εκμετάλλευση από τρίτους, χωρίς πραγματικό όφελος για τον τόπο μας. Πρέπει να αναλογιστούμε πέραν της 20ετίας τις μακροπρόθεσμες συνέπειες οικονομικές και περιβαλλοντικές και να είμαστε πλέον φειδωλοί σε νέες αδειοδοτήσεις και διατυπώσεις σύμφωνης γνώμης. Είναι κρίμα να χαθεί ο πρωτογενής τομέας του τόπου μας. Αυτό σημαίνει μείωση των εσόδων στα νοικοκυριά του Δήμου μας και φυσικά στον ίδιο το Δήμο Αλμυρού» προσέθεσε.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σάββας Τσόγκας επισήμανε ότι «οι αποφάσεις μας είναι γνωμοδοτικές, δεν έχουμε ουσιαστικό ρόλο, να είμαστε αρνητικοί όλοι».
Τελικά, όπως προαναφέρθηκε, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά στην προοπτική εγκατάστασης του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου.

Θετική γνωμοδότηση
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού το Σώμα γνωμοδότησε θετικά για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταΪκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 86,6176 MW στη θέση «Γελεσλέρ».
Να αναφερθεί ότι έχουν προηγηθεί η κατά πλειοψηφία θετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, η κατά πλειοψηφία θετική απόφαση της Κοινότητας Αλμυρού και η ομόφωνη θετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το