Τοπικά

Ομόφωνα αθώοι από το Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου οι τρεις μαθητές για την υπόθεση κακοποίησης 10χρονου

Ολοκληρώθηκε χθες στις 11 το βράδυ στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου η δίκη τριών μικρών μαθητών δημοτικού σχολείου της Μαγνησίας που κατηγορούνταν ότι βίασαν 10χρονο συμμαθητή τους. Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ότι δεν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.
Απαλλακτική για τους τρεις μαθητές ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα, καθώς η συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση που κατατέθηκε στο δικαστήριο δεν ταυτοποιούσε βιασμό του παιδιού. Το δικαστήριο έκρινε πως τα γεγονότα που περιγράφησαν στους γονείς του από το δεκάχρονο παιδί δεν συνέβησαν.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Όλα ξεκίνησαν από καταγγελία του πατριού του παιδιού, με αναφορές ότι το κακοποίησαν σεξουαλικά επανειλημμένως, σε ώρες διαλείμματος στις τουαλέτες του σχολείου τους.
Οι τρεις 11χρονοι μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, που δεν μετείχαν χθες στην ακροαματική διαδικασία η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, αντιμετώπισαν κατηγορίες βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, με διάστημα τέλεσης των φερόμενων αδικημάτων την περίοδο από τον Σεπτέμβριο 2016 έως τον Οκτώβριο 2016.
Οι γονείς του 10χρονου παιδιού ήταν χθες οι πρώτοι μάρτυρες στη δίκη που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και παρουσίασαν τραγικές ώρες που έζησε το παιδί τους, τις οποίες αμφιβάλλουν αν θα ξεπεράσει ποτέ. Η μητέρα κατέθετε περισσότερο από τρεις ώρες περιγράφοντας την ψυχολογία του δεκάχρονου παιδιού της. Όπως είπε, η οικογένεια βιώνει τον εφιάλτη, ενώ ο πατριός κατέθετε δύο ώρες.
Οι μαθητές κατηγορήθηκαν ότι κακοποίησαν τον 10χρονο δένοντάς του τα χέρια ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει και το στόμα για να μην μπορεί να φωνάξει και να καλέσει για βοήθεια, αλλά γονείς και εκπαιδευτικοί που κατέθεσαν τόνιζαν χθες πως όλα αυτά δεν συνέβησαν. Σε ερώτηση, ωστόσο, προς έναν εκπαιδευτικό που είναι κατηγορούμενος εάν το παιδί είχε τάση να πλάθει διάφορες καταστάσεις, εκείνος απάντησε πως δεν είχε διαγνώσει κάτι τέτοιο.
Οι πράξεις που περιελάμβανε το κατηγορητήριο φέρονται να είχαν τελεστεί εξακολουθητικά από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2016 έως και τις 21 Οκτωβρίου του 2016, για ένα διάστημα περίπου 40 ημερών. Η υπόθεση που εξετάστηκε χθες είναι από μόνη της εξαιρετικά ασυνήθιστη και δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά δεδομένα.
Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών, για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση, αλλά και οι γονείς τους που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση. Η δίκη των εκπαιδευτικών θα γίνει τον Μάρτιο και των γονέων τον Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι είναι δέκα δάσκαλοι, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του σχολείου, που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τους χρόνους τέλεσης των πράξεων παρέβησαν το καθήκον της επιτήρησης των μαθητών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό ενδεχόμενο για τη διάπραξη των έκνομων πράξεων κατά τις ώρες των διαλειμμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μαθητές, παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους.
Χθες το δικαστήριο κάλεσε για μάρτυρες τέσσερις δασκάλους και έναν αστυνομικό.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το