Τοπικά

Ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου

Η οδός Καραμπατζάκη «πρωταγωνίστησε» για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου Βόλου περιλαμβάνεται η μετατροπή των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη σε ήπιας κυκλοφορίας με 1,1 εκ. ευρώ χωρίς ωστόσο να αναφέρεται τη χρηματοδότηση, όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γαργάλας.
Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που παγώνει τα έργα, άρα και είναι δεδομένη η αναστολή απόφασης για έργα στην Καραμπατζάκη, τόνισε.
Ο αντιδήμαρχος Θ. Σταυρίδης ειρωνεύτηκε τον κ. Γαργάλα λέγοντας πως τη «γαργάλειο μέθοδο» επαναλαμβάνει συνεχώς τις απόψεις του για να βλέπει το όνομά του στις εφημερίδες και ανέφερε πως ενδεικτικός προϋπολογισμός για τα έργα υπάρχει και τα έργα θα γίνουν.
Την διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης στην Καραμπατζάκη με το γραμμικό πάρκο υποστήριξε ο Μ. Μιτζικός, αλλά τα δύο μέλη της παράταξής του Κατερίνα Τσοπουρίδου και Τέλης Δουλόπουλος έχουν διαφορετική άποψη.
Στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε ομόφωνα η ανακαίνιση του δημοτικού θεάτρου που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας. Επίσης ψηφίστηκε η ανάπλαση της περιοχής του Παλιού λιμεναρχείου που επίσης χρηματοδοτείται από το ίδιο πρόγραμμα και από την παράταξη Μαζί για το Βόλο τονίστηκε πως θα πρέπει να υπάρξει συνολικό σχέδιο για την περιοχή με αντιμετώπιση και της ρύπανσης.
Εγκρίθηκε επίσης η «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ ΗΠΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ» από το ίδιο πρόγραμμα. Από τον κ. γαργάλα οι επεμβάσεις χαρακτηρίστηκαν αποσπασματικές που δεν είναι ενταγμένες σε μια σοβαρή μελέτη. Αρνητικά ψήφισε και η ΛΑΣ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το