Τοπικά

Ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

geoponiki

«Φωτοσύνθεση κινδύνου: η γοητεία της ανακάλυψης και η ικανοποίηση του ερευνητή». Αυτός είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και ώρα 15:00 στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος» του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γεώργιο Καραμπουρνιώτη. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής (Φυτόκο), θα είναι ανοικτή για το κοινό και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Με αφορμή την ανακάλυψη της φωτοσύνθεσης κινδύνου θα γίνει μια προσπάθεια μετάδοσης του ερευνητικού ενθουσιασμού στους νέους ερευνητές. Η φωτοσύνθεση κινδύνου αποτελεί μια νέα βιοχημική οδό φωτοσυνθετικής αφομοίωσης εσωτερικού άνθρακα που λειτουργεί σε συνθήκες έλλειψης νερού σε πολυάριθμα φυτικά είδη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται καλλιεργούμενα, αλλά και ζιζάνια. Θα δοθεί έμφαση στη διατύπωση της υπόθεσης εργασίας, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υλοποίηση της έρευνας, στην ανάγκη διατύπωσης νέων ιδεών, αλλά και στην απόλυτη ανάγκη διεπιστημονικών συνεργασιών.
Ο κ. Γιώργος Καραμπουρνιώτης είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Φυτών στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη φωτοσύνθεση και τη φυσιολογία των καταπονήσεων, στις οπτικές ιδιότητες των φύλλων και το δευτερογενή μεταβολισμό. Έχει δημοσιεύσει 47 εργασίες σε διεθνή περιοδικά, 4 άρθρα ανασκόπησης, με πάνω από 1500 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία. Έχει συγγράψει σειρά εκπαιδευτικών συγγραμμάτων που αφορούν τη Φυσιολογία Φυτών, τη Φυσιολογία Καταπονήσεων και τη Λειτουργική Ανατομία Φυτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το