Τοπικά

Ομιλίες από τρεις γενιές αποφοίτων για τα παιδαγωγικά τμήματα

Τρεις γενιές αποφοίτων καθώς και άνθρωποι που έβαλαν τη σφραγίδα τους στη διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών και στην εξέλιξη των δύο Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συναντήθηκαν χθες σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Τσικρίκη.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την πρυτανική αρχή, το δίκτυο αποφοίτων και τα δύο Παιδαγωγικά τμήματα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυσή τους που συμπίπτει και με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση μίλησαν η τέως διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικατερίνη Καμηλάκη που διετέλεσε και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις αρχές της δεκαετίας του 90’ καθώς και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Διονύσης Κλάδης ο οποίος με τις γνώσεις του συνέδραμε στη διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των δύο Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Η κ. Καμηλάκη που δίδαξε στα παιδαγωγικά τμήματα, ανέφερε πως «από τότε τα παιδαγωγικά είχαν μια δυναμική που συνεχίστηκε για χρόνια. Μάλιστα τότε στα δύο παιδαγωγικά τμήματα διδάσκονταν ενδιαφέροντα μαθήματα, όπως χορολογία, μουσειολογία, βυζαντινή μουσική. Το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε πατώντας σε σταθερές βάσεις με σύγχρονο πρόγραμμα».
Μάλιστα ανέφερε πως «στο κέντρο λαογραφίας είχε και τις πρώτες επιστημονικές εργασίες φοιτητών των δύο Τμημάτων που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον».
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Διονύσης Κλάδης που είπε πως «προσπαθήσαμε να βάλουμε τους φοιτητές στην αντίληψη του Πανεπιστημίου. Πιστεύω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά τότε, υπήρξε δυναμική και βγήκαν πολύ καλοί εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στα σχολεία».

Ο απόφοιτος των δύο Παιδαγωγικών Τμημάτων, διευθυντής του 30ου Δημοτικού και μέλος του άτυπου δικτύου αποφοίτων κ. Πασχάλης Δήμου μίλησε για τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις του από την πρώτη δεκαετία λειτουργίας των δύο τμημάτων την οποία έζησε από κοντά.
«Είχα την τύχη να παρακολουθήσω την εξέλιξη του Πανεπιστημίου και των δύο Τμημάτων από πολύ κοντά όντας φοιτητής. Οι καθηγητές μετέδωσαν μια ιδιαίτερη κουλτούρα και γνώση» είπε.
Ο ίδιος τόνισε πως ο κ. Κλάδης έδωσε ένα κοσμοπολοτισμό στα δύο τμήματα που σμιλεύτηκε με την αξία της παράδοσης από την κ. Καμηλάκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το