Τοπικά

Ομιλία του Μιχ. Μιτζικού στο Νεοχώρι: “Κανένας ισολογισμός δεν έχει εγκριθεί από το 2015”

Μήνυμα νίκης από κάθε γωνιά του Νοτίου Πηλίου στέλνει ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιχ. Μιτζικός, εισπράττοντας καθημερινά τη στήριξη των δημοτών. Σε πολυπληθή και δυναμική συγκέντρωση στο Νεοχώρι, άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς της στο «καυτό» θέμα των λατομείων, καθώς και για το γεγονός ότι κανένας ισολογισμός του Δήμου από το 2015 δεν έχει κατατεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικά για το θέμα της λειτουργίας των λατομείων, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» τόνισε πως «οι ευθύνες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για τη μη ανανέωση των περιβαλλοντικών αδειών είναι βαρύτατες. Ως νέα Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσουμε κάθε πολιτική πίεση και όλα τα ένδικα μέσα για να ανανεωθούν άμεσα οι άδειες λειτουργίας των λατομείων και τουλάχιστον σε πρώτη φάση να εξασφαλιστεί προσωρινή άρση απαγόρευσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός μιλώντας στους κατοίκους του Νεοχωρίου.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κατηγόρησε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και για το θέμα των ισολογισμών του Δήμου. «Από το 2015 μέχρι και σήμερα ούτε ένας ισολογισμός δεν έχει κατατεθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως νέα Δημοτική Αρχή θα λειτουργούμε πάντα με πνεύμα διαφάνειας και οι ισολογισμοί θα έρχονται στην ώρα τους για ψήφιση» επισήμανε.
Οι κάτοικοι του Νεοχωρίου ζήτησαν από τον κ. Μιτζικό να αναλάβει άμεσα μετά την εκλογή του πρωτοβουλία για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης των σωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης, με τον ίδιο να δεσμεύεται πως αποτελεί προτεραιότητα για την παράταξή του, αφού περιλαμβάνεται στις προγραμματικές θέσεις.
«Θα προχωρήσουμε άμεσα στη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου αμιαντοσωλήνων. Πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας» συμπλήρωσε καταχειροκροτούμενος.
Δυο ακόμη σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Νεοχωρίου, είναι αυτά της ελλιπούς καθαριότητας και της κακής κατάστασης του δικτύου αγροτικής οδοποιίας. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου δεσμεύτηκε για νέο και αποτελεσματικό προγραμματισμό στην αποκομιδή των απορριμμάτων και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και για άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων στην αγροτική οδοποιία.
Τέλος, ο κ. Μιτζικός δεσμεύτηκε στο πλαίσιο της διαφάνειας σε κάθε παραλαβή έργου, να υπάρχει έγγραφη γνωμοδότηση των Τοπικών Συμβουλίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το