Τοπικά

Ομιλία του Καθηγητή Αχιλλέα Αδαμαντιάδη στο ΤΕΕ Μαγνησίας

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗΣ

Ο Βολιώτης επίτιμος Καθηγητής Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ενεργειακής Πολιτικής, σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας σε θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης, θα βρίσκεται στο Βόλο τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου έπειτα από πρόσκληση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Ο κ. Αδαμαντιάδης θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Η Εξασφάλιση της Παροχής Ενέργειας – πρωτεύον μέλημα των ανεπτυγμένων κρατών», στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο συμπολίτης και μέλος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Αχιλλέας Γ. Αδαμαντιάδης, είναι Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με διδακτορικό στην πυρηνική τεχνολογία από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης, το παγκόσμια γνωστό ΜΙΤ. Έκανε την περισσότερη καριέρα του στην Αμερική αλλά είναι γνωστός και στο κοινό του Βόλου από τις πολυάριθμες διαλέξεις του και δημοσιεύσεις σε θέματα ενεργειακά, που είναι τώρα η ειδικότητά του, αλλά και σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος στο κοινό του Βόλου. Απέκτησε και μεγάλη εμπειρία σε τεχνικο-οικονομικά θέματα από την θητεία του στην Παγκόσμια Τράπεζα για μια δεκαετία.
Τέλος, μεταξύ των τιμητικών διακρίσεών του συγκαταλέγεται το βραβείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας το 1951, η υποτροφία Fulbright το 1960, και το βραβείο του καλύτερου τεχνικού βιβλίου της χρονιάς (A Guide to Nuclear Power Technology, Wiley and Sons, Νέα Υόρκη, 1984) από την Ένωση Αμερικανών Εκδοτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το