Τοπικά

Oμαλά οι Πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

Ομαλά εξελίχθηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ στη Μαγνησίας. Συνολικά εξετάστηκαν 305 μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα ενώ απουσίαζαν 74 μαθητές.
Οι μαθητές εξετάστηκαν σε κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις». Επίσης κλήθηκαν να αναπτύξουν άρθρο των 450-500 λέξεων αναφορικά με τα θέματα που προκαλούν συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι εντάσεις.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε για τους υποψηφίους πως κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια σε έναν αγώνα για την πνευματική και επαγγελματική τους, ένα αγώνα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. “Είναι ένα επίπεδο με περισσότερες γνώσεις, επιστημοσύνη, πνεύμα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ με την αποφοίτησή τους λαμβάνουν τόσο απολυτήριο όσο και πτυχίο. Έτσι λοιπόν αξιοποιούν το απολυτήριό τους και συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και για πρώτη φορά φέτος ένα ποσοστό από αυτούς θα εισαχθεί στα πανεπιστήμια”.  Ο κ. Σαβελίδης ευχήθηκε σε όλους τους υποψηφίους ΑΕΙ και ΤΕΙ καλή επιτυχία.
Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θα εξεταστούν αύριο και οι μαθητές στα Ενιαία Λύκεια της χώρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το