Τοπικά

Ομαλά οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου – Στόχος να ξεπεράσει η συμμετοχή τα 250 άτομα

Ομαλά διεξάγεται από τις 9 το πρωί η εκλογική διαδικασία στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της επόμενης τριετίας και των αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, καθώς και για την Ελεγκτική Επιτροπή. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων. Μέχρι στιγμής η ροή προσέλευσης κρίνεται ικανοποιητική και αναμένεται να κορυφωθεί τις μεσημεριανές ώρες, με το κλείσιμο των καταστημάτων.

 

Στις εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν 390 μέλη. Για τους εμπόρους που έχουν οφειλές μπορεί να γίνει επί τόπου εξόφληση ή να προβούν σε διακανονισμό των οφειλών τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Απ.Οντόπουλος που είναι εκ νέου υποψήφιος.

«Η εκλογική διαδικασία είναι πολύ σημαντική καθώς στην χρονική και οικονομική συγκυρία όπου διενεργείται είναι καθοριστικό να δείξουμε οι έμποροι την ενότητα, να υπάρχει μαζική συμμετοχή ούτως ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το εμπόριο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι και οι δύο παρατάξεις ευελπιστούν να σπάσουν το φράγμα των 250 ατόμων που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές. «Και οι δύο παρατάξεις κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε.

Στην εκλογική διαδικασία λαμβάνουν μέρος δύο παρατάξεις, το «Ενωτικό Εμπόριο» με επικεφαλής τον Απόστολο Οντόπουλο για το Δ.Σ. και επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Τσέλιο για την Ομοσπονδία και η «Αγωνιστική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Δημήτρη Λούμα και στα δύο όργανα.

Όπως ανέφερε ο κ. Οντόπουλος, την προηγούμενη τριετία τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ήταν η φορολογία, το ασφαλιστικό και όλα όσα αποτελούν τροχοπέδη για το εμπόριο και το επιχειρείν. «Σαν διοίκηση προσπαθήσαμε πέρα από το συνδικαλιστικό κομμάτι, να αντιστρέψουμε την όποια εικόνα είχε ο έμπορος βλέποντας τον σύλλογο σαν ένα αμιγώς συνδικαλιστικό όργανο. Μας απασχόλησαν πάρα πολύ εσωτερικά θέματα του Συλλόγου καθώς όπως όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Εντάξαμε στον προγραμματισμό των δράσεων και εκδηλώσεις όπως η Λευκή Νύχτα, δρομολογήσαμε τις διαδικασίες για να αναβιώσουμε το Επιχειρηματικό Πανόραμα όμως οι εξελίξεις δυστυχώς μας πρόλαβαν».

Ο κ. Οντόπουλος πρόσθεσε ότι για τον ίδιο η μεγαλύτερη επιτυχία του Εμπορικού Συλλόγου ήταν ότι κατάφερε να αποτρέψει τη μετεγκατάσταση του Στρατοπέδου Γεωργούλα καθώς αυτό θα σήμαινε ένα μεγάλο πλήγμα για την τοπική οικονομία καθώς πολλές επιχειρήσεις εξαρτώνται από την λειτουργία του ενώ το οικονομικό αποτύπωμά του είχε οριστεί στα 20 εκ. ευρώ.

«Έγινε δουλειά και ως προς το παρεμπόριο με συνεχείς παρεμβάσεις αλλά και για άλλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα μέλη μας. Η νέα διοίκηση θα πρέπει να πληροφορήσει τα κέντρα λήψης αποφάσεων, να τροφοδοτήσει με πληροφόρηση τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα για να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση και να πιέσουν για να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για το επιχειρείν» ανέφερε σε δήλωσή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το