Τοπικά

Ομαλά η παράδοση της εξεταστέας ύλης στα Λύκεια του Νομού Μαγνησίας ενόψει των πανελλαδικών

Με κανονικούς ρυθμούς πραγματοποιείται η παράδοση της διδακτέας και εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις στα Λύκεια της Μαγνησίας, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που διαθέτει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μετά από εισηγήσεις των συντονιστών εκπαίδευσης.
Έχοντας ολοκληρώσει το 1/3 της διδακτικής χρονιάς ένα ερώτημα που προκύπτει για πολλούς μαθητές και ιδίως τους τελειόφοιτους που το καλοκαίρι θα διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, είναι κατά πόσο έχει προχωρήσει η παράδοση της εξεταστέας ύλης.

Άλλωστε με την τηλεκπαίδευση να έχει μπει στη ζωή των μαθητών το ερώτημα αυτό αποκτά όλο και πιο βαρύνουσα σημασία. Καθηγητές και μαθητές γνωρίζουν τα δεδομένα της τηλεκπαίδευσης, τα θετικά και τα αρνητικά, έχουν βιώσει μια κατάσταση μαθημάτων μέσα από την οθόνη περίπου 50 ημερών και προσπαθούν να δουν πώς διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το πλαίσιο. Εξάλλου, όπως αναφέρουν όλοι, η διά ζώσης εκπαίδευση δεν αντικαθίσταται από την ψηφιακή διδασκαλία.

Η αγωνία είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς φέτος τα σχολεία έκλεισαν πολύ πιο γρήγορα από πέρσι, δηλαδή στις 7 Νοεμβρίου, οπότε άρχισε η τηλεκπαίδευση, χωρίς καν να έχει προχωρήσει καλά-καλά η παράδοση της εξεταστέας ύλης. Αντιθέτως πέρσι τα Λύκεια έκλεισαν στα μέσα Μαρτίου, όταν και είχε ολοκληρωθεί σχεδόν σε όλα τα μαθήματα η εξεταστέα ύλη και θα άρχιζαν οι επαναλήψεις.
Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως παρότι τις δύσκολες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης η διδασκαλία της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές εξελίσσεται κανονικά.

Αυτό επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που έχει πλέον τη συνολική εικόνα μετά τις εισηγήσεις των συντονιστών εκπαίδευσης για το τι ισχύει για το κάθε μάθημα και Λύκειο.
«Η εικόνα που μας μεταφέρεται από τους συντονιστές, είναι πως η εξεταστέα ύλη παραδίδεται κανονικά σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και σε όλα τα Λύκεια. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ένα μάθημα σε Λύκειο της περιφέρειας, όπου εκεί υπήρξαν έκτακτοι λόγοι, αλλά και πάλι θα αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση» αναφέρεται.
Όπως επισημαίνεται από τη Δευτεροβάθμια, «οι καθηγητές ενημερώνουν το myschool για την παράδοση των μαθημάτων τους και έτσι οι συντονιστές διαμορφώνουν μια εικόνα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το