Τοπικά

Ομαδικά πυρά στη δημοτική αρχή Βόλου για την ανακήρυξη του Εφραίμ σε επίτιμο δημότη

efrem-beos
Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην ανακήρυξη του Ηγουμένου Εφραίμ ως «Επίτιμου Δημότη» Βόλου, εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος. Οι μειοψηφίες αμφισβήτησαν ευθέως τις προθέσεις της δημοτικής αρχής Βόλου σχετικά με τη συγκεκριμένη επιλογή της και έκαναν λόγο για προσπάθεια εκμετάλλευσης του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών.
Ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου ισχυρίστηκε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ βοηθά την πόλη προσφέροντας γύρω στα 7 εκ. ευρώ σε τοπικούς προμηθευτές για διάφορες εργασίες στη Μονή Βατοπεδίου, ενώ έχει προσφέρει και πολλές θέσεις εργασίας σε Βολιώτες.
«Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη» σχολίασε ο Μαργ. Πατσιαντάς και μετέφρασε τον ψαλμό του Δαβίδ: «Βάλε μου Κύριε φρουρά στο στόμα μου και φράχτη στη θύρα των χειλιών μου».
Η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Ν. Οικονόμου χαρακτήρισε ανερμάτιστη, λαϊκίστικη και διχαστική τη συγκεκριμένη απόφαση της δημοτικής αρχής, την οποία κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται το λαϊκό συναίσθημα για να ικανοποιήσει προσωπικούς στόχους. Αυτή η τιμή δίνεται, όπως είπε, σε ξεχωριστές προσωπικότητες, υψηλού κύρους, με διακεκριμένη δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Αντίθετα, ο ηγούμενος Εφραίμ είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο, όπως είπε, ενώ υπενθύμισε τις βολές που είχε εκτοξεύσει εναντίον του ο Οικουμενικός Πατριάρχης το 2013 στον Άγιο Όρος.
Η κ. Οικονόμου υπενθύμισε επίσης ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που είναι υπόδικος και βαρύνεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
«Διχάζετε τον τόπο και δεν συνειδητοποιείτε ποια κοινωνία εκπροσωπείτε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στη δημοτική αρχή.
Για εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος εκ μέρους της δημοτικής αρχής έκανε λόγο και ο Κ. Γαργάλας, ενώ η αναφορά του σε επιστολή που στάλθηκε από μοναχούς προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2011, με σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Εφραίμ, προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Μουλά.
«Δεν μπορείτε να επαναλαμβάνετε ύβρεις και συκοφαντίες άλλων εδώ μέσα. Να είστε προσεκτικός και να μην προσβάλετε ανθρώπους και υπολήψεις» τόνισε, ενώ σύσσωμη η πλειοψηφία προσπάθησε να σταματήσει τον Κ. Γαργάλα με έντονες αποδοκιμασίες και φραστικά πυρά.
«Κι εγώ έχω ανώνυμη επιστολή ότι ο κ. Γαργάλας φοράει περούκα και κάνει βόλτα στη Συγγρού», είπε ο Απ. Γαλάτης.

Αποστολή στο Ροστώβ
Με την αρνητική ψήφο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, θα ταξιδέψει στο Ροστώβ η αποστολή της δημοτικής αρχής Βόλου, στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας με την αδελφοποιημένη πόλη της Ρωσίας. Η μόνη παράταξη που ενέκρινε την μετακίνηση της αποστολής, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από στελέχη της πλειοψηφίας, ήταν η «Δύναμη Βόλου» του Μιχ. Μιτζικού.
Τόσο ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, όσο η Νατάσα Οικονόμου τόνισαν ότι η αποστολή έπρεπε να είναι διαπαραταξιακή, όπως κατά παράδοση γινόταν στο παρελθόν, και καταψήφισαν την εισήγηση.
Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση της κ. Οικονόμου προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Μουλά ο οποίος, για μία ακόμη φορά, επιτέθηκε εναντίον της με ανοίκειο τρόπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το