Η Απτυχίωτη

Ομάδες και (Ν)ομάδες…  (Video)

Ο περσινός χειμώνας ήταν καθοριστικός για τα ΜΜΕ λόγω της προβολής του reality επιβίωσης «Survivor». Μετά από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, όπου στις τηλεοράσεις μας τα σίριαλ είχαν αντικατασταθεί από πολύωρες αναμεταδόσεις των Eurogroup και οι ηθοποιοί είχαν δώσει τις θέσεις τους στην Μέρκελ, τον Σόϊμπλε, τον Βαρουφάκη και άλλους πολιτικούς, το τηλεοπτικό κοινό γύρισε την πλάτη του σχεδόν μαζικά στο πολιτικό reality και ασχολήθηκε με τον Ντάνο, τον Σπαλιάρα και τη Βαλαβάνη…. Εξαιτίας αυτής της μαζικής τηλεοπτικής προτίμησης του κοινού στο «Survivor» τα κανάλια αναδιαμόρφωσαν το πρόγραμμά τους και ασχολούνταν ολημερίς με τους παίκτες του «Survivor» σχολιάζοντας μέχρι και κάθε κίνηση του ματιού του Ντάνου. Σε αυτό τον ανταγωνισμό παρακολουθήσαμε τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαμαρτύρεται στη Βουλή γιατί δεν παρακολουθούν οι Έλληνες τον ίδιο αλλά προτιμούν το τηλεοπτικό παιχνίδι. Στις υπαρξιακές ανησυχίες του Υπουργού δεν απάντησε κανείς… Αρμόδιος να απαντήσει είναι μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος.

Η φετινή τηλεοπτική χρονιά ξεκινά με πληθώρα παιχνιδιών επιβίωσης ως μια σίγουρη συνταγή επιτυχίας στην τηλεθέαση. Οι νέοι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά πλέον ότι θα σχολιαστούν, θα πρωταγωνιστήσουν σε Twitter και Facebook, θα καταναλωθούν ως τηλεοπτικό προϊόν από χιλιάδες Έλληνες τηλεθεατές που θα τους δουν ταλαιπωρημένους, πεινασμένους, με σπασμένα νεύρα και «τσαλακωμένη» τηλεοπτική εικόνα.

Ανάμεσα στους παίκτες ενός τέτοιου reality, του «NOMADS» θα είναι και ο βολιώτης Λευτέρης Παρασκευάς, αθλητής της κολύμβησης, της ποδηλασίας, του μαραθωνίου και της ορειβασίας και συνεργάτης του Νίκου Μαγγίτση. Ο Λευτέρης Παρασκευάς κάνει αθλητισμό από τεσσάρων χρόνων και τα τελευταία επτά χρόνια ( τα χρόνια της κρίσης) συμμετέχει σε αγώνες αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό. Τον Μάιο του 2017 συμμετείχε μαζί με το Νίκο Μαγγίτση στο «The Extra Mile», μία από τις πιο ακραίες υπερμαραθώνιες διαδρομές του κόσμου, με σκοπό να ενισχύσουν οικονομικά την «Κιβωτό του Κόσμου». Η αποστολή έλαβε χώρα στο Νεπάλ και περιελάμβανε αναρρίχηση στα 6.000 μέσα στον απόλυτο πάγο με χιονοθύελλα.

Τη φιλανθρωπική του δράση σκοπεύει να συνεχίσει ο Λευτέρης Παρασκευάς μέσω ενός reality επιβίωσης. Η συμμετοχή του στο «NOMADS» έχει ως κίνητρο την ενίσχυση ξανά της «Κιβωτού του Κόσμου». Η ενασχόληση των Παρασκευά και Μαγγίτση με απαιτητικά σπορ και με αποστολές επιβίωσης, τόσο στο παρελθόν όσο και στο προσεχές μέλλον, μεταμορφώνει την ατομική προσπάθεια και την ατομική επιτυχία σε συλλογικές πράξεις αλληλεγγύης. Η προσπάθεια μετάθεσης της έμφασης από το ‘εγώ’ στο ‘εμείς’, συνεχίζεται με το Λευτέρη Παρασκευά επί της οθόνης και τον Νίκο Μαγγίτση να συμπαρίσταται νοερά στο αθλητικό του ζευγάρι. O Νίκος Μαγγίτσης μιλά γι΄αυτή την καινούργια περιπέτεια…

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το