Τοπικά

Ομάδες ενίσχυσης της μνήμης στο ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου που ασχολούνται με τις ανάγκες ηλικιωμένων ατόμων που έχουν διάφορα προβλήματα υγείας και οι οποίες αποσκοπούν στην όσον το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου τους με δημιουργικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Στις υπηρεσίες που παρέχονται στους ωφελούμενους συμπεριλαμβάνονται υπηρεσίες πρόληψης (μέτρηση ζαχάρου, πίεσης), κοινωνικοποίησης, αποφυγής κοινωνικού αποκλεισμού, φροντίδας της προσωπικής υγιεινής αλλά και προβλημάτων υγείας όπως η άνοια.
Μέλημά μας ως δομή είναι η αντιμετώπισή τους με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα τους.

H δημιουργία ομάδων ενίσχυσης μνήμης που αφορά την αντιμετώπιση της άνοιας και την εξάλειψη της κατάθλιψης σε αυτή τη φάση της ζωής των ωφελουμένων.
Οι ομάδες αυτές μέσα στην δομή έχουν σκοπό να ενδυναμώσουν αρχικά την νοητική κατάσταση των ηλικιωμένων ( με πρόσφατα παραδείγματα στην πράξη, έχουν πραγματοποιηθεί κατά διαστήματα τεστ, χρονοδιαγράμματα και πάζλ με επιτυχία στους ίδιους και στους φροντιστές), έτσι δημιουργήθηκε μελλοντικά η ανάγκη για δημιουργία και ομάδων αναμνήσεων που με διάφορους τρόπους θα ανασύρουν την μνήμη των ωφελούμενων με τρόπο ευχάριστο και αβίαστο για τους ίδιους.
Οι δομές ΚΗΦΗ ανήκουν στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Βόλου, ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και είναι συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το