ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για μια Θεσσαλία αλλιώς

Άρθρα

Έφυγε από τη ζωή 58χρονη Βολιώτισσα

Τοπικά

Τοπικά

Ομάδα γιατρών από το Ιπποκράτειο στον Βόλο για τη λήψη οργάνων από την 60χρονη

Χθες αργά το βράδυ αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου η λήψη οργάνων από την 60χρονη Βολιώτισσα της οποίας ο εγκεφαλικός θάνατος διαπιστώθηκε και η οικογένειά της έδωσε τη συγκατάθεση προκειμένου να γίνει η δωρεά.
Ομάδα γιατρών από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επρόκειτο να μεταβεί χθες το βράδυ στο «Αχιλλοπούλειο» και να ξεκινήσει η διαδικασία της λήψης οργάνων. Η όλη διαδικασία θα ξεκινούσε χθες στη μία μετά τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρωνόταν λίγες ώρες μετά.  Μάλιστα απευθείας η ομάδα των γιατρών επρόκειτο να μεταβεί στο Ιπποκράτειο για να αρχίσει η μεταμόσχευση των οργάνων στους λήπτες.
Το ποια όργανα θα ληφθούν, αν θα είναι δηλαδή οι δύο νεφροί, το ήπαρ και οι κερατοειδείς, θα φανεί σήμερα μετά την ολοκλήρωση της λήψης.  Πάντως το θέμα της δωρεάς οργάνων ήταν το κύριο θέμα συζήτησης χθες στο νοσοκομείο, όπου διεξαγόταν και η διημερίδα για τις μεταμοσχεύσεις.
Οι παρευρισκόμενοι, γιατροί και εργαζόμενοι, τόνιζαν τη γενναία απόφαση που έλαβε η οικογένεια εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά τους για την αποθανούσα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το