Αθλητισμός

Ολυμπιακός Βόλου: Προς Δεκέμβριο επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις

Οι μέρες περνούν, αποφάσεις για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δεν υπάρχουν, με το κλίμα αβεβαιότητας να παραμένει στις ομάδες. Στον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίζουν να κρατούν στάση αναμονής, με την ΠΑΕ, πάντως, να λειτουργεί κανονικά και τους ιθύνοντες της ομάδας να παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα.
Η εκκίνηση, πάντως, των πρωταθλημάτων των μικρότερων κατηγοριών, της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, απασχολούν τους θεσμικούς φορείς και το θέμα συζητήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Με παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδα Λεουτσάκου, συζητήθηκε το ζήτημα για άμεση σέντρα, κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλοι στην Ομοσπονδία.

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ Λεωνίδα Μπουτσικάρη, αλλά και τον πρόεδρο της επιτροπής Κυπέλλου Μάνο Γαβριηλίδη.
Στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις που θα οδηγήσουν στην εκκίνηση, σε πρώτη φάση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 και να αυξηθεί η πίεση για έναρξη των δύο μικρών κατηγοριών. Παράλληλα θα ζητηθεί συνάντηση και με την Πολιτεία.

Στην παρούσα φάση φαίνεται δύσκολο να αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Το πιθανότερο είναι οι ομάδες να επιστρέψουν στην κανονικότητα, μέσα στον Δεκέμβριο, καθώς τότε υπολογίζεται πως θα επιτραπούν και πάλι οι ομαδικές προπονήσεις, με την Πολιτεία να ανοίγει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες παραμένουν κλειστές από τις 7 Νοεμβρίου.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να βγούμε πρώτα από το lockdown και όπως εκτιμούν οι λοιμωξιολόγοι, στα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε γύρω στα 500 κρούσματα την ημέρα και θα μπορεί να «ανοίξει» και ο αθλητισμός.
Αν υποθέσουμε πως οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου, θα χρειαστεί ένα διάστημα δύο-τριών εβδομάδων προετοιμασίας, πριν γίνει σέντρα στο πρωτάθλημα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως το πρωτάθλημα, εκτός απρόοπτου, θα αρχίσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, με πιθανή ημερομηνία το Σαββατοκύριακο 9-10/1. Στην περίπτωση που δεν αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος και μετά τη κανονική περίοδο υπάρξουν πλέι οφ ανόδου και πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού, το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν τον Ιούνιο. Μάλιστα, θα χρειαστεί να υπάρξουν και ορισμένες εμβόλιμες αγωνιστικές.

Αν, ωστόσο, αλλάξει η προκήρυξη και δεν γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, οι 18 αγωνιστικές μπορούν να γίνουν στο διάστημα Ιανουάριος-Μάιος. Αυτό φαίνεται αρκετά πιθανό, με τις ομάδες να προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει να παρθεί απόφαση από τη λίγκα και στη συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να εγκρίνει την αλλαγή της προκήρυξης.

Κατά τα άλλα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό. Οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα από κάθε όμιλο θα ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ οι τρεις τελευταίοι της κατάταξης θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική. Εκτός κι αν λόγω του κορωνοϊού δεν ολοκληρωθεί η Γ’ Εθνική κατηγορία, δεν υπάρξει καμία άνοδος στη Φούτμπολ Λιγκ και καμία πτώση από την τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίζουν να ακολουθούν καθημερινά το πρόγραμμα συντήρησης που έχουν λάβει από την τεχνική ηγεσία, προκειμένου να διατηρηθούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση. Βέβαια, σε καμία περίπτωση η ατομική προπόνηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ομαδική και είναι γεγονός, πως η αγωνιστική απραξία που υπάρχει τις τελευταίες 20 μέρες δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως φυσικά και σε όλες τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το